VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Helmut Marko heeft alleen een vlucht naar Shanghai geboekt

Helmut Marko heeft alleen een vlucht naar Shanghai geboekt
© Pirelli

Helmut Marko meent dat de enige Formule 1-race die buiten Europa wordt verreden in het Chinese Shanghai verreden wordt. "De rest is nog erg vaag", aldus de Red Bull-sportadviseur tegenover de Oostenrijkse media.

De Grand Prix van China is waarschijnlijk de enige vaste race buiten Europa dit op de interne noodkalender van de Formule 1 staat. De Oostenrijker gaf geen exacte datum voor de race of races - China staat namelijk open voor een doubler-header.

"De enige vaste race in het buitenland (buiten Europa, red.) is momenteel die in Shanghai. Het is de enige vlucht die ik tot nu toe heb geboekt. De rest is nog erg vaag", zei Marko in gesprek met Press am Sonntag.

Voorlopig begint de koningsklasse van de autosport aanstaande vrijdag 3 juli aan het eerste GP-weekend van 2020. Voorlopig staan er nog maar acht Europese Formule 1-races op de kalender.

Oostenrijk heeft de eer om het seizoen te openen met een double-header op 5 juli en 12 juli. Vervolgens verkast het F1-circus een week later naar Hongarije. Twee weken later is Groot-Brittannië aan de beurt, tweemaal om precies te zijn. Daar volgen Spanje, België en Italië.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.