Helmut Marko gelooft niet meer in vijftien tot achttien races

Helmut Marko gelooft niet meer in vijftien tot achttien races
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Dr. Helmut Marko verlooft niet meer in het ambitieuze doel van de Formule 1 om in 2020 nog tot een herziene kalender met 15 tot 18 races te komen. De Oostenrijker denkt dat 10 tot 15 races realistischer is.

Ook al heeft de Formule 1-organisatie het plan om in 2020 15 tot 18 races te houden nog niet opgegeven, Helmut Marko denkt dat het er dit jaar niet meer dan 10 tot 15 races in zitten. Het seizoen is vanwege de coronacrisis uitgesteld en de sport werkt met man en macht om binnenkort met een nieuwe kalender op de proppen te komen.

Marko gelooft er sowieso in dat de sport dit jaar - ondanks de relatief korte periode - tot een tenminste acht races komt. Die zijn acht races zijn nodig om het kampioenschap geldig te verklaren. Om het een wereldkampioenschap te kunnen noemen, moet er op drie verschillende continenten gereden zijn.

"Ik geloof wel dat we met een beetje goede wil, zeker als we een dubbele seizoensopener in Oostenrijk hebben, we een seizoen kunnen hebben met tien tot vijftien races. Dat vindt ik geloofwaardiger, dan het eerder gestelde doel. Maar het zal om veel flexibiliteit van Liberty [Media] vragen", aldus Marko in een interview met de Oostenrijkse televisiezender Oe24.tv.

De Oostenrijkse Red Bull-sportadviseur verwacht overigens dat de nieuwe F1-kalender rond het eind van mei wereldkundig gemaakt zal worden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.