Helmut Marko erg trots op veerkrachtige Max Verstappen

Helmut Marko erg trots op veerkrachtige Max Verstappen
©Getty Images / Red Bull Racing
13 jun 2018 - 16:02
Ries Boogert
DELEN

Helmut Marko is erg onder de indruk van het optreden van Max Verstappen tijdens het raceweekend voor de Grand Prix van Canada. Volgens de Red Bull-sportadviseur heeft Verstappen de monden van de criticasters met zijn perfecte optreden in Montreal gesnoerd.

Max Verstappen was het hele weekend super snel, alle vrije trainingen kwamen op naam van de Limburgse Monegask te staan, helaas konden Sebastian Vettel en Valtteri Bottas aanspraak maken op een dosis meer paardenkrachten in de kwalificatie en wisten beiden voor de Nederlander te eindigen in de kwalificatie.

Niettemin zette Max Verstappen een duidelijke streep op de Grand Prix van Monaco en toonde hij veerkracht door ook in de race als derde over de meet te komen. Helmut Marko is ronduit erg trots op 'zijn' Max Verstappen.

"Het was een enorme opluchting voor ons [Red Bull] dat beide auto's over de eindstreep kwamen", aldus Helmut Marko tegenover Autosport.com.

"Daniel [Ricciardo] werd vierde, Max [Verstappen] pakte een podiumplaats, en Max wist heel wat onbenullige critici de mond te snoeren. Max zette geen enkele stap verkeerd in Canada", aldus een trotse Marko.

Helmut Marko heeft er alle vertrouwen in dat Max Verstappen het resultaat kan omzetten in een vervolg voor de komende races en de rest van het seizoen. De Oostenrijker lijkt er ook geen enkel probleem mee te hebben dat Max Verstappen de pers 'dreigde' met een kopstoot als er nogmaals een vraag werd gesteld over zijn crash in Monaco.

"Max heeft op de juiste manier op alle kritiek geantwoord, namelijk met een erg goed raceweekend in Canada. En dat is precies wat we van hem vragen, ik verwacht dan ook dat er meer van dit soort weekenden zullen volgen", aldus Marko.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN