Helmut Marko erg in zijn nopjes met alle Red Bull-rijders

Helmut Marko erg in zijn nopjes met alle Red Bull-rijders
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Helmut Marko is bijzonder in zijn nopjes met de complete rijders line-up van Red Bull. Ondanks dat Daniel Ricciardo is vertrokken, kan de Oostenrijkse sportadviseur van de energiedrank fabrikant breed uit glimlachen als hij spreekt van 'de beste winter voor ons in het hybride tijdperk'.

Het is intussen overduidelijk dat Max Verstappen de nummer 1 rijder is van Red Bull Racing. "Op de leeftijd van 21 jaar, in zijn vijfde jaar in de F1, is Max al de leider van een van de meest competitieve teams", aldus Marko tegen Speedweek.

Naast Max Verstappen zijn er nog drie andere coureurs die deel uitmaken van de Red Bull line-up voor 2019. En ook die voldoen voorlopig aan alle verwachtingen. "Pierre [Gasly] zal punten scoren in de eerste helft van het seizoen en in de tweede helft verwacht ik dat hij Max zal uitdagen", vervolgt Marko.

Wat betreft de rijders line-up bij Toro Rosso laat Helmut Marko weten dat hij de aanstelling van Daniil Kvyat een juiste beslissing is geweest. "Hij heeft meer ervaring opgedaan en hij weet dat dit zijn laatste kans is. Tot nu toe voldoet hij aan alle verwachtingen."

De teamgenoot van Kvyat is nieuwkomer Alexander Albon. De aanstelling van de Thais-Britse coureur had volgens velen te maken met de wensen van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz. De Oostenrijker zag graag de Brit van Thaise afkomst in zijn team rijden, omdat Red Bull haar roots in Thailand heeft liggen.

Maar de prestaties van Alexander Albon, die in 2018 als derde zijn het F2-kampioenschap als derde afsloot, verbaasden vriend en vijand. Dat is ook dr. Helmut Marko opgevallen. "Alex Albon heeft ons allemaal verbaasd. Hij had maar heel weinig tijd nodig om te wennen aan de snelheid en laat een geweldige rijstijl zien."

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.
Redactie Contact RSS Feeds Privacy Disclaimer Vacatures Huisregels Adverteren
Alle rechten voorbehouden © 2016-2020