Helmut Marko: "De concurrentie moet zich drastisch verbeteren"

Red Bull-sportadviseur dr. Helmut Marko waarschuwt de concurrentie voor 2020. De Oostenrijker is behoorlijk zeker van zijn zaak als hij zegt: "De concurrentie moet zich drastisch verbeteren."

Helmut Marko: "De concurrentie moet zich drastisch verbeteren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko kan na het ondertekenen van het contract tussen Red Bull en Max Verstappen even iets rustiger op zijn stoel zitten. De Oostenrijker was de afgelopen weken druk in de weer met het nieuwe contract tussen zijn werkgever [Red Bull] en Max Verstappen.

Intussen is het vertrouwen bij Red Bull Racing over een positief verloop van het GP-seizoen 2020 is enorm. Dinsdag werd het contract - drie weken nadat Ferrari Charles Leclerc aan zich wist te binden tot en met 2024 - van Max Verstappen en Red Bull Racing verlengd. Dit was tot grote vreugde bij onder andere dr. Helmut Marko. De Oostenrijker - die even angstig was dat hij 'zijn' Max Verstappen na 2020 naar Mercedes zag verhuizen - is in zijn nopjes met de nieuwe deal.

De geluiden in de media over een eventuele overstap van Mercedes-coureur Lewis Hamilton naar Scuderia Ferrari hebben de renstal uit Oostenrijk min of meer zenuwachtig gemaakt. "Eerlijk gezegd kunnen we moeilijk inschatten wat er precies waar is van al die verhalen over Ferrari en Hamilton. Maar het is wel duidelijk dat Mercedes moet anticiperen, voor het geval Hamilton in 2021 wel ineens naar Ferrari vertrekt. En in dat geval was Max [voor Mercedes] zeker de eerste persoon geweest om te benaderen", vertelt Marko aan Auto, Motor und Sport. "Honda heeft dit bericht [over Max Verstappen] ook zeer positief ontvangen. Max is voor de Japanners erg veel waard. Ze houden van zijn agressieve rijstijl en ook van zijn open houding", aldus Marko.

Voor het aanstaande GP-seizoen is Helmut Marko behoorlijk zeker van zijn zaak, wat betreft de ontwikkelingen bij Red Bull Racing. Hij weet wat Max Verstappen verwacht en de Nederlander is volgens Marko bij Red Bull aan het juiste adres aangaande stabiliteit en progressie. "Max weet precies welke progressie Honda boekt. Hij heeft de nieuwe auto ook al gezien en waardeert de continuïteit in ons team. Hierdoor hadden we uiteindelijk allebei dezelfde wens."

Helmut Marko denkt dat Red Bull Racing in 2020 nog wel eens voor een verrassing kan zorgen. Hij is erg in zijn nopjes met de nieuwe deal met Max Verstappen, maar weet ook dat Red Bull in 2020 met een enorme vooruitgang ten tonele gaat verschijnen. "Als de anderen nog beter willen zijn, dan moeten ze zich al drastisch verbeteren", aldus 76-jarige Oostenrijker.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.