Helmut Marko: "AlphaTauri in de buurt van Racing Point"

Helmut Marko: "AlphaTauri in de buurt van Racing Point"
© Pirelli

Ondanks dat rondetijden er in de eerste testweek in Barcelona helemaal niet toe deden, maakte Racing Point een redelijk sterke indruk. Volgens Red Bull-sportadviseur Helmut Marko zit het AlphaTauri niet ver achter Racing Point.

AlphaTauri begint in 2020 met een 'schone lei'. Het Formule 1-team, wat voorheen door het leven ging als Toro Rosso, heeft met ingang van dit jaar een nieuwe naam gekregen. De AT01, het chassis waarmee Daniil Kvyat en Pierre Gasly de concurrentie te lijf gaan, vertoont veel gelijkenissen met de Red Bull van vorig jaar en daar zijn de resultaten, verkregen uit de testweek, dan ook naar.

Volgens Helmut Marko kan AlphaTauri goed meekomen met bijvoorbeeld Racing Point. "Ons tweede team [AlphaTauri] is in goede vorm", laat Marko tegenover Auto Bild weten. "Als ik alleen naar de snelheid kijk zitten ze in de buurt van Racing Point."

Ook wat de betrouwbaarheid lijkt het voorlopig goed te zitten bij de Italiaanse renstal, onder de vleugels van Red Bull, uit Faenza. De Honda-motor, die ook in de Red Bull RB16 ronkt, levert uitstekende prestaties, ook al is deze tijdens de eerste testweek nog niet op vol vermogen getest. "Het geeft weer eens aan wat voor geweldig werk onze motorpartner Honda heeft verricht. De motor is op ieder vlak verbeterd. Meer vermogen, hij verbruikt minder brandstof en is ook nog eens betrouwbaarder", aldus Marko vol lof.

Woensdag begint de tweede testweek in Barcelona en om toerbeurten zal het AlphaTauri-rijderskoppel Kvyat en Gasly hun taken tijdens de laatste testdagen op zich nemen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.