Marko: "Accepteren dat de vonken er soms vanaf vliegen"

Marko: "Accepteren dat de vonken er soms vanaf vliegen"
Foto: Max Verstappen #33 en Daniel Ricciardo #3 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

De Grand Prix op Baku City Circuit heeft de gemoederen weer flink bezig gehouden. Niet alleen de mazzelende Lewis Hamilton en pech hebbende Valtteri Bottas werden veelvuldig genoemd in de media. Natuurlijk ontbraken de meningen over de kop-staartbotsing tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet.

Een ding staat vast voor Red Bull Racing, ze laten hun coureurs voorlopig nog vrijuit racen. Er worden nog geen teamorders uitgevaardigd, zo vertelt Helmut Marko aan het Duitse Auto Bild. Maar mochten Verstappen en Ricciardo elkaar nogmaals op een dergelijke manier zoals in Baku het geval was, zal het Oostenrijkse team moeten ingrijpen.

"Wanneer er nog een dergelijke aanrijding plaatsvindt gaan we teamorders doorvoeren", aldus Marko tegenover Auto Bild. "Maar we zijn er in principe tegen om teamorders uit te vaardigen."

Voorlopig liggen de verrichtingen van de twee Red Bull-kemphanen dus onder onder de loep bij de teamleiding van het Oostenrijkse Formule 1-team.

In het zelfde gesprek met Auto Bild laat dr. Helmut Marko ook weten dat hij er nog geen greintje spijt van heeft dat hij voor Max Verstappen heeft gekozen.

"We hebben voor Max gekozen vanwege zijn snelheid en agressiviteit. We hebben maar te accepteren dat de vonken er soms vanaf kunnen vliegen, op welke manier dan ook", aldus de Red Bull-adviseur.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.