Marko: "Accepteren dat de vonken er soms vanaf vliegen"

De Grand Prix op Baku City Circuit heeft de gemoederen weer flink bezig gehouden. Niet alleen de mazzelende Lewis Hamilton en pech hebbende Valtteri Bottas werden veelvuldig genoemd in de media. Natuurlijk ontbraken de meningen over de kop-staartbotsing tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet.

Marko: "Accepteren dat de vonken er soms vanaf vliegen"
Foto: Max Verstappen #33 en Daniel Ricciardo #3 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Een ding staat vast voor Red Bull Racing, ze laten hun coureurs voorlopig nog vrijuit racen. Er worden nog geen teamorders uitgevaardigd, zo vertelt Helmut Marko aan het Duitse Auto Bild. Maar mochten Verstappen en Ricciardo elkaar nogmaals op een dergelijke manier zoals in Baku het geval was, zal het Oostenrijkse team moeten ingrijpen.

"Wanneer er nog een dergelijke aanrijding plaatsvindt gaan we teamorders doorvoeren", aldus Marko tegenover Auto Bild. "Maar we zijn er in principe tegen om teamorders uit te vaardigen."

Voorlopig liggen de verrichtingen van de twee Red Bull-kemphanen dus onder onder de loep bij de teamleiding van het Oostenrijkse Formule 1-team.

In het zelfde gesprek met Auto Bild laat dr. Helmut Marko ook weten dat hij er nog geen greintje spijt van heeft dat hij voor Max Verstappen heeft gekozen.

"We hebben voor Max gekozen vanwege zijn snelheid en agressiviteit. We hebben maar te accepteren dat de vonken er soms vanaf kunnen vliegen, op welke manier dan ook", aldus de Red Bull-adviseur.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET