Heineken brengt met David Coulthard de F1 naar Vietnam

Vietnamese Formule 1 fans zullen volgende maand voor het eerst kennis gaan maken met de top van de autosport, wanneer ex-Formule 1-coureur David Coulthard door de straten van Ho Chi Minhstad zal rijden. Dit alles met dank aan neerlans grootste bierbrouwer Heineken. Heineken heeft eind 2016 al laten doorschemeren geïnteresseerd te zijn om een Grand Prix in het Aziatische land te ondersteunen.

Heineken brengt met David Coulthard de F1 naar Vietnam
Foto: David Coulthard (L) en Max Verstappen #33 (Red Bull Racing) in Monza 2017 - Bron: Red Bull Racing (Illustratie: ©Heineken.com)

Met de boodschap 'When you Drive, Never Drink' gaat Heineken sinds september 2017 de wereld rond en de bierbrouwer wil ook Vietnam veroveren met de bekende slogan. "Met de 'Perfect Experience with F1' campagne willen we bijdrage leveren aan de verantwoordelijkheid van klanten, na het nuttigen van alcohol", aldus algemeen directeur Heineken Vietnam Leo Evers.

"De Formule 1 heeft zich altijd gericht op de boodschap 'Think before your drive', en wij willen deze boodschap in Vietnam verder uitdragen met de slogan 'When You Drive, Never Drink'."

In de wandelgangen gaat het gerucht rond dat Liberty Media, als eigenaar van de Formule 1, bezig is met het rond krijgen van een deal om een eerste Formule 1 Grand Prix van Vietnam in de nabije toekomst te realiseren.

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone liet onlangs weten dat hij een paar geleden dichtbij een deal met Vietnam was, maar omdat Vietnam geen enkele geschiedenis heeft met de autosport is die deal afgeketst.

"De deal die ik kon tekenen vertegenwoordigde een waarde van 64 miljoen dollar", liet Ecclestone weten aan het blad Forbes. "Ik ben er van overtuigd dat Liberty de deal rond gaat krijgen met Vietnam."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.