'Hamilton wil voor 60 miljoen per jaar F1-contract verlengen bij Mercedes'

'Hamilton wil voor 60 miljoen per jaar F1-contract verlengen bij Mercedes'
© LAT Images/Mercedes F1

Naar verluidt ligt er al een contract wat alleen nog ondertekend hoeft te worden. Naar verluidt is de waarde van dat contract 90 miljoen voor twee F1-seizoenen bij Mercedes. Maar volgens Italiaanse media wil Lewis Hamilton 60 miljoen per seizoen verdienen.

De buitengewoon hoge financiële eisen van Hamilton staan momenteel een verlenging van overeenkomst met Merdes AMG F1 in de weg. Zo meldt Corriere dello Sport. Nadat Max Verstappen en Charles Leclerc vroeg in het seizoen al hun F1-contract met respectievelijk Red Bull en Ferrari hebben verlengd lijkt de kans dat Hamilton na 2021 naar een ander team verhuisd kleiner te zijn geworden. Aangenomen wordt dan ook dat hij ook na 2021 bij Mercedes aanblijft als coureur.

Er ligt voor Hamilton een contract met het Formule 1-team van Mercedes klaar om getekend te worden. De waarde van dat contract is naar verluidt 90 miljoen voor twee seizoenen. Maar Hamilton denkt dat hij meer waard is en zou volgens Corriere dello Sport zijn advocaten opdracht hebben gegeven om de onderhandelingen met de Duitse autofabrikant weer op te starten. Lewis Hamilton wil 60 miljoen per seizoen verdienen en daarnaast wil hij levenslang ambassadeur van het automerk met de ster worden.

Het is nog de vraag of Mercedes bereidt is om het record salaris aan Hamilton te betalen. Het bedrag dermate hoog dat het fiat van bovenaf er mogelijk niet komt. Ola Kallenius, de nieuwe topman van de Daimler-groep, heeft financiële hervormingen aangekondigd en wil tegen 2022 een miljard dollar bespaard hebben. Het is dus nog maar de vraag of er wordt ingegaan op de extreem hoge salariseis van Hamilton en we hem ook na 2021 in de Mercedes zien rijden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.