Hamilton wil meer banden per weekend kunnen gebruiken

Volgens Lewis Hamilton moet de FIA de coureurs van meer banden per weekend voorzien. De Mercedes-coureur komt tot die conclusie nadat VT3 geschrapt werd en er op vrijdag meer actie dan normaal op de baan was.

Hamilton wil meer banden per weekend kunnen gebruiken
© LAT Images

Volgens Hamilton kwamen de eerste twee vrije trainingen in Japan beter uit de verf, omdat er meer banden beschikbaar kwamen, dit omdat de derde training werd geschrapt.

"Het was een veel betere vrijdag. Normaal hebben we maar twee sets per sessie, maar omdat we morgen niet kunnen rijden hebben we ook de twee sets banden die we voor morgen hadden gereserveerd gebruikt, een interessante les. Misschien moeten ze [de FIA] ons per weekend meer banden geven", aldus Lewis Hamilton.

Door het schrappen van de derde vrije training, waren er voor de vrijdagsessies meer banden beschikbaar voor de coureurs. Een gevolg hiervan was dat er meer data beschikbaar kwam, maar was voor het aanwezig publiek meer te zien en te beleven. "Als we in elke sessie drie sets banden hebben dan zouden we elke sessie vanaf het begin kunnen rijden. Nu wachten we twintig minuten om naar buiten te gaan."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race