Hamilton wil meer banden per weekend kunnen gebruiken

Hamilton wil meer banden per weekend kunnen gebruiken
© LAT Images

Volgens Lewis Hamilton moet de FIA de coureurs van meer banden per weekend voorzien. De Mercedes-coureur komt tot die conclusie nadat VT3 geschrapt werd en er op vrijdag meer actie dan normaal op de baan was.

Volgens Hamilton kwamen de eerste twee vrije trainingen in Japan beter uit de verf, omdat er meer banden beschikbaar kwamen, dit omdat de derde training werd geschrapt.

"Het was een veel betere vrijdag. Normaal hebben we maar twee sets per sessie, maar omdat we morgen niet kunnen rijden hebben we ook de twee sets banden die we voor morgen hadden gereserveerd gebruikt, een interessante les. Misschien moeten ze [de FIA] ons per weekend meer banden geven", aldus Lewis Hamilton.

Door het schrappen van de derde vrije training, waren er voor de vrijdagsessies meer banden beschikbaar voor de coureurs. Een gevolg hiervan was dat er meer data beschikbaar kwam, maar was voor het aanwezig publiek meer te zien en te beleven. "Als we in elke sessie drie sets banden hebben dan zouden we elke sessie vanaf het begin kunnen rijden. Nu wachten we twintig minuten om naar buiten te gaan."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.