Hamilton: "We werken hard om nóg sneller te worden"

Lewis Hamilton zegt dat Mercedes "hard werkt" om Ferrari bij te houden, zo niet in te halen. Ondanks dat het voor hem haast onmogelijk is om ingehaald te worden, maakt Hamilton zich toch zorgen om de grote sprong die Ferrari heeft gemaakt.

Hamilton: "We werken hard om nóg sneller te worden"
© LAT Images/Mercedes F1

Alleen rekenkundig is het voor Ferrari nog mogelijk om Mercedes en Lewis Hamilton van de wereldtitel 2019 af te houden. Na Suzuka staan er nog vier races op het programma en Hamilton heeft de leiding in het kampioenschap stevig in handen. Toch maakt de Brit zich enigzins zorgen om de grote stap die Ferrari heeft gemaakt sinds de zomerstop.

"Ferrari heeft altijd een goed 'overall' pakket gehad", onthult Hamilton tegenover het Duitse RTL Television. "Maar nu hebben ze iets veranderd aan hun krachtbron en deden dat beter dan wie dan ook. Dat maakt nu een groot verschil."

Ondanks dat Mercedes met 'kleine' updates naar Japan is gekomen, en dan moet gedacht worden aan bargeboards en de voorvleugel, is het team er niet gerust op dat het voldoende zal zijn om de concurrentie van zich af te slaan.

"We werken er zo hard aan om sneller te worden", zegt Hamilton. "Tijdens de laatste kwalificatie [in Rusland] waren ze vier tienden sneller, omdat ze op het rechte stuk zeven tienden winst boekte."

"Ik kan het gaspedaal niet verder indrukken om sneller te gaan, dus moeten we tijd zien te winnen in de bochten, weerstand verminderen en nogmeer vermogen zien te winnen", aldus de Brit.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race