Hamilton: "We werken hard om nóg sneller te worden"

Hamilton: "We werken hard om nóg sneller te worden"
© LAT Images/Mercedes F1

Lewis Hamilton zegt dat Mercedes "hard werkt" om Ferrari bij te houden, zo niet in te halen. Ondanks dat het voor hem haast onmogelijk is om ingehaald te worden, maakt Hamilton zich toch zorgen om de grote sprong die Ferrari heeft gemaakt.

Alleen rekenkundig is het voor Ferrari nog mogelijk om Mercedes en Lewis Hamilton van de wereldtitel 2019 af te houden. Na Suzuka staan er nog vier races op het programma en Hamilton heeft de leiding in het kampioenschap stevig in handen. Toch maakt de Brit zich enigzins zorgen om de grote stap die Ferrari heeft gemaakt sinds de zomerstop.

"Ferrari heeft altijd een goed 'overall' pakket gehad", onthult Hamilton tegenover het Duitse RTL Television. "Maar nu hebben ze iets veranderd aan hun krachtbron en deden dat beter dan wie dan ook. Dat maakt nu een groot verschil."

Ondanks dat Mercedes met 'kleine' updates naar Japan is gekomen, en dan moet gedacht worden aan bargeboards en de voorvleugel, is het team er niet gerust op dat het voldoende zal zijn om de concurrentie van zich af te slaan.

"We werken er zo hard aan om sneller te worden", zegt Hamilton. "Tijdens de laatste kwalificatie [in Rusland] waren ze vier tienden sneller, omdat ze op het rechte stuk zeven tienden winst boekte."

"Ik kan het gaspedaal niet verder indrukken om sneller te gaan, dus moeten we tijd zien te winnen in de bochten, weerstand verminderen en nogmeer vermogen zien te winnen", aldus de Brit.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.