Hamilton wast handen in onschuld: "Er was niets aan de hand"

Hamilton wast handen in onschuld: "Er was niets aan de hand"
© Mercedes F1

Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden tijdens de kwalificatie in Austin, tijdens Q2 een ongezellig samenzijn. In bocht 19 kwam het bijna tot een touché. Verstappen beklaagde zich over de boardradio en na de kwalificatie, maar Hamilton was zijn handen in onschuld.

Max Verstappen sprak zaterdag zijn ontevredenheid uit over het incident tussen hem en Lewis Hamilton. Maar volgens Hamilton was er niets aan de hand en de Mercedes-coureur vond het incident op zich ook "best grappig".

Volgens de regerend wereldkampioen, die het vorige week - in de eerste bocht in Mexico-Stad - ook al aan de stok had met Verstappen, "was er helemaal niets aan de hand."

"Ik probeerde mijn banden gewoon op temperatuur te houden, maar dat werd lastig omdat iedereen zo langzaam reed", verklaart hij aan GPUpdate.net. Volgens Max Verstappen is de actie van Hamilton ook in strijd met een ongeschreven regel - je behoudt je positie bij het aanzetten voor een vliegende ronde - maar ook daar is Hamilton het niet mee eens.

"Er bestaat helemaal niet zo'n regel dat je de volgorde van het moment moet aanhouden. Ik ben gewoon doorgereden, maar goed: toen begon hij ineens met mij te racen. Ach, dat was op zich nog best grappig..."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.