VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Hamilton volgens Brundle favoriet, maar "Red Bull en Verstappen zijn ook sterk"

Hamilton volgens Brundle favoriet, maar "Red Bull en Verstappen zijn ook sterk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Er wordt al maanden gespeculeerd over wie er dit jaar in de Formule 1 met de wereldtitel vandoor gaat. Volgens de meesten is Lewis Hamilton nog altijd de favoriet en moet ook Valtteri Bottas niet onderschat worden, maar volgens Martin Brundle heeft Max Verstappen een realistische kans om dit jaar voor de wereldtitel te gaan.

Ondanks Lewis Hamilton als favoriet aan het nieuwe F1-seizoen begint, denken veel kenners dat Valtteri Bottas in zijn kielzog zal zitten. Maar er gaan ook steeds meer stemmen op dat Max Verstappen een hoofdrol zal spelen in de strijd om de wereldtitel.

Red Bull Racing heeft samen met Honda een pakket waarmee Verstappen een serieuze gooi naar de eretitel kan doen. Red Bull brengt de laatste updates voor de RB16 mee naar Oostenrijk, en daar is vorige week mee getest op Silverstone. Daarnaast komt Honda met de 'spec 1.1' naar Spielberg. Kortom een meest optimaal pakket aan updates voor Verstappen en zijn teamgenoot Alex Albon.

Een ander oordeel voor de Nederlander is het feit dat hij op de Red Bull Ring de laatste twee editie van de Oostenrijkse Grand Prix op zijn naam zette. Zowel in 2018 als 2019 zegevierde de Red Bull-coureur uit Monaco op spectaculaire wijze op het thuiscircuit van zijn werkgever: Red Bull. Verstappen wist in beide edities door uitmuntend bandenbeheer voor de eindzege te gaan.

Exact dezelfde Pirelli-banden als vorig jaar

Het bandenbeheer van Verstappen pakte vorig jaar goed uit en de kans dat dat in 2020 weer goed uitpakt, is serieus groot te noemen, omdat er op exact dezelfde banden gereden wordt. Hoe de RB16 zich in Oostenrijk gedraagt op de C2, C3 en C4 banden is nog even afwachten, maar het ziet er redelijk goed uit, als we van de wintertests uit mogen gaan.

Volgens Martin Brundle, analist voor Sky Sports F1, wordt 2020 geen appeltje-eitje voor Lewis Hamilton, die op jacht is naar zijn zevende wereldtitel. "Gezien de aard van dit kampioenschap moet je meteen snel en betrouwbaar zijn", aldus Brundle tegenover Autosport.com. "Maar je moet ook over coureurs beschikken die elk weekend op de top van hun kunnen presteren. En dan praat je al snel over Mercedes en Lewis Hamilton. Zij zijn de favoriet aan het begin van dit verkorte seizoen, zeker als je naar de wintertests kijkt."

Red Bull-Honda heeft nog niet alles laten zien

Op de laatste testdag in Barcelona reed Max Verstappen in de RB16 de allersnelste sectortijden uit de beide wintertests. Voor de finishlijn haalde de Nederlander om onbekende reden zijn voet van het gaspedaal. Brundle denkt daarom ook dat we nog niet alles hebben gezien van de Red Bull-Honda-combinatie.

"Ik ben ervan overtuigd dat Red Bull verstoppertje heeft gespeeld. Ik weet alleen niet in welke mate. En we weten dat die eerste twee races [op de Red Bull Ring] Red Bull en Verstappen in de kaart spelen", voegt Brundle toe. "Toen ik Max vroeg 'Kunnen jullie het kampioenschap winnen?', reageerde hij met 'Ik kan die vraag beter na de eerste drie races beantwoorden' en dat vond ik bijzonder specifiek, want de eerste twee circuits bevatten niet echt snelle bochten, zoals op Silverstone en Spa."

In welke mate Honda iets in de melk heeft te brokkelen is nog afwachten, maar deze week werden de geruchten die vorige week de ronde deden bewaarheid. Honda neemt de 'spec 1.1' mee naar Oostenrijk. Op welke vlak de Japanse krachtbron is verbeterd is niet bekend, maar iedere verbetering is natuurlijk altijd positief.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.