VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Hamilton verwacht na 2020 wissellingen van de wacht

Hamilton verwacht na 2020 wissellingen van de wacht
© Mercedes F1

Lewis Hamilton verwacht dat na 2020 er veel coureurs bij andere teams aan de slag gaan. De kersverse wereldkampioen van 2019 zegt te weten dat er al "veel gaande is", wat betreft besprekingen.

Sinds de onthulling van de nieuwe regelgeving voor 2021 - en daarna - wordt er lustig op los gespeculeerd. Ook Lewis Hamilton, die in de Verenigde Staten zijn zesde wereldtitel bij mocht schrijven, heeft er een mening over. "Komend jaar gaan we veel rijders zien wisselen van team", aldus Hamilton in São Paulo, waar zondag de Grand Prix van Brazilië wordt verreden. "Er is op de achtergrond al veel gaande. Iedere coureur praat wel met een of meer teams."

Vooral bij de topteams - Mercedes, Ferrari en Red Bull - staat mogelijk het een en ander te gebeuren. Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas zien hun contract aan het eind van 2020 aflopen. Ook Max Verstappen ligt - net als Alexander Albon - tot en met het eind van 2020 vast bij Red Bull Racing en hetzelfde geldt voor Ferrari-rijder Sebastian Vettel. Alleen tweevoudig Grand Prix-winnaar Charles Leclerc rijdt absoluut na 2020 bij Scuderia Ferrari. De Monegask heeft een contract tot en met 2022.

Lewis Hamilton realiseert zich dat er een wisseling van de wacht gaat plaatsvinden, ook al wil hij dat zo lang mogelijk uitstellen. De Britse Mercedes-coureur spreekt over Max Verstappen en Charles Leclerc als de "kampioenen van de toekomst".

"Ze hebben beiden een goede, agressieve rijstijl. Maar hopelijk kan ik ze nog wel een tijdje afstoppen. Ik denk dat Ferrari op de korte termijn de grootste kans heeft om met een auto te komen waarmee ze kunnen strijden voor de wereldtitel", aldus de sterrijder van Mercedes AMG F1. "De plannen voor de Formule 1 zien er goed uit", vervolgt Hamilton. "Als het klopt wat ze zeggen, gaan we een geweldig nieuw racetijdperk in. En daar wil ik bij zijn."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.