VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Hamilton teleurgesteld: "Hadden een undercut moeten doen"

Hamilton teleurgesteld: "Hadden een undercut moeten doen"
© Mercedes F1

Lewis Hamilton is een teleurgesteld over het verloop van de race in Singapore. De Brit meent dat hem de zege is ontnomen door een verkeerde strategie. "We hadden een undercut moeten doen", aldus Hamilton, die dat over de boardradio ook voorstelde aan zijn team.

Terwijl Charles Leclerc het lage racetempo op Marina Bay bepaalde, dook zijn Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel de pits in voor vers rubber en dat was het moment waarop de race werd bepaald. De anderen bleven 'langzaam' rijden en Vettel, kon met nieuw rubber ruim twee ronden voluit gaan en kwam zo voor de andere vijf uit.

Het hele weekend zat Hamilton er goed bij, zoals gewoonlijk. Maar toen het om eremetaal ging, werd hem dat ontzegd, door een, in zijn ogen, verkeerde strategie. De Britse Mercedes-coureur is dan ook alles behalve tevreden.

"We hadden een undercut moeten doen", sprak de Brit na afloop tegenover Sky Sports F1. "Ik wist dit eigenlijk vanmorgen al tijdens de briefing. Ik wilde het risico nemen, maar het team niet. Maar we winnen en verliezen samen als team, dus we moeten dit maar even incasseren. Het is pijnlijk voor ons omdat we duidelijk makkelijk hadden kunnen winnen vandaag."

Toch zet Hamilton nog een puntje op de agenda voor Mercedes en waarschuwt voor Ferrari. "Het voelt alsof ze momenteel meer hongerig zijn dan wij. We moeten er dus even een tandje bij doen. We hebben hier de mogelijkheden voor, we zijn nog steeds het beste team. We zullen debriefen, hergroepen, even resetten en weer vechten in de volgende race", aldus Hamilton.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.