Hamilton teleurgesteld: "Hadden een undercut moeten doen"

Lewis Hamilton is een teleurgesteld over het verloop van de race in Singapore. De Brit meent dat hem de zege is ontnomen door een verkeerde strategie. "We hadden een undercut moeten doen", aldus Hamilton, die dat over de boardradio ook voorstelde aan zijn team.

Hamilton teleurgesteld: "Hadden een undercut moeten doen"
© Mercedes F1

Terwijl Charles Leclerc het lage racetempo op Marina Bay bepaalde, dook zijn Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel de pits in voor vers rubber en dat was het moment waarop de race werd bepaald. De anderen bleven 'langzaam' rijden en Vettel, kon met nieuw rubber ruim twee ronden voluit gaan en kwam zo voor de andere vijf uit.

Het hele weekend zat Hamilton er goed bij, zoals gewoonlijk. Maar toen het om eremetaal ging, werd hem dat ontzegd, door een, in zijn ogen, verkeerde strategie. De Britse Mercedes-coureur is dan ook alles behalve tevreden.

"We hadden een undercut moeten doen", sprak de Brit na afloop tegenover Sky Sports F1. "Ik wist dit eigenlijk vanmorgen al tijdens de briefing. Ik wilde het risico nemen, maar het team niet. Maar we winnen en verliezen samen als team, dus we moeten dit maar even incasseren. Het is pijnlijk voor ons omdat we duidelijk makkelijk hadden kunnen winnen vandaag."

Toch zet Hamilton nog een puntje op de agenda voor Mercedes en waarschuwt voor Ferrari. "Het voelt alsof ze momenteel meer hongerig zijn dan wij. We moeten er dus even een tandje bij doen. We hebben hier de mogelijkheden voor, we zijn nog steeds het beste team. We zullen debriefen, hergroepen, even resetten en weer vechten in de volgende race", aldus Hamilton.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.