Hamilton snelste in VT2 USGP, derde tijd Verstappen

Hamilton snelste in VT2 USGP, derde tijd Verstappen
© Pirelli

Lewis Hamilton heeft orde op zaken gesteld tijdens de tweede vrije training in de Verenigde Staten. De Brit reed op de soft banden een snelste tijd van 1:33.232 en was daarmee ruim drie tiende sneller dan Leclerc en Verstappen.

Charles Leclerc reed in de Ferrari de tweede tijd e op 14 milliseconden volgde Red Bull-coureur Max Verstappen. Sebastian Vettel sloot aan als vierde en hij werd gevolgd door Valtteri Bottas en Alexander Albon, die de zesde tijd liet noteren.

Met nog iets meer dan drie kwartier op de klok had Sebastian Vettel de softs onder laten binden en reed naar een - op dat moment - absoluut snelste tijd van 1:33.890. Zijn teamgenoot Charles Leclerc antwoordde snel met een 1:33.533 en nam het stokje van de Duitser over, dit ondanks een momentje in de tweede sector. De tijd van Leclerc zou geen stand houden.

De twee Mercedes-coureurs hadden in de tweede vrijdagsessie weer de snelheid gevonden, die ze normaliter elders ook laten zien. Tijdens de eerste vrije training reed het rijderspaar van het Duitse automerk geen supersnelle tijden, maar dat werd in VT2 rechtgezet.

Lewis Hamilton reed zijn snelste tijd kort nadat Leclerc zijn snelste tijd had gereden. Een 1:33.232 wist de Britse Mercedes-coureur uit zijn soft banden te knijpen. Die tijd door niemand meer verbeterd worden. Want ook Max Verstappen kon op zijn verse soft banden niet verder komen dan de derde tijd, met een 1:33.547.

Hamilton, die dit weekend in Austin zijn zesde wereldtitel moet kunnen veiligstellen, was niet alleen de snelste tijdens de korte runs. Ook tijdens de lange runs domineerde de Britse Mercedes-coureur. Hij was tijdens de lange runs veruit de snelste op de baan, ook veel sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas. Hamilton lijkt vastbesloten om in Austin zijn zesde wereldtitel te claimen met een overwinning.

Rode vlag: Romain Grosjean

Romain Grosjean verzorgde de eerste rode vlag-situatie van het GP-weekend in de Verenigde Staten. Met nog een uur en 20 minuten op de klok raakt de Fransman de controle volledig kwijt in bocht 6 en zorgt voor flink wat extra werk voor de monteurs bij Haas F1. Grosjean had op dat moment - de beginfase van VT2 - de vierde tijd (1:35.789) in handen.

Het bleef erg fris

Terwijl de zon haar uiterste best deed om flink te schijnen, bereikte de temperatuur in Austin een maximale waarde van 16 à 17 graden en de baantemperatuur bleef steken op 24 à 25 graden Celsius.

Hobbels waren iets 'minder'

Er werd in dit deel van het GP-weekend in Austin minder geklaagd over de hobbels, die dit jaar buitengewoon lijken te zijn. De teams hadden de bolides zo afgesteld dat het negatieve effect van de hobbels op CoTA minimaal van invloed waren. Maar toch was goed te zien dat de coureurs, op bepaalde delen van de baan, flink door elkaar geschud worden. Hierover zal het laatste nog niet gezegd zijn.

Uitslag VT2 GP Verenigde Staten

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.