Hamilton sluit de vrijdag als snelste af, derde tijd Verstappen

Lewis Hamilton heeft ook de tweede vrije training in Australië als snelste afgerond. Met een 1:22600 wist de Britse Mercedes-coureur de nummer twee op de tijdenlijst teamgenoot Bottas achter zich te houden. Max Verstappen sloot de tweede training als derde af.

Hamilton sluit de vrijdag als snelste af, derde tijd Verstappen
©Mercedes F1

Hamilton en Bottas leken in een andere wereld te verblijven. Met de tijden van het Mercedes-duo kwamen ze als enigen uit in de 1 minuut 22, terwijl de rest in de 1 minuut 23 rondjes reed. Het verschil met de nummer drie, Max Verstappen, was met ruim 0,6 seconden behoorlijk groot te noemen.

Max Verstappen hield zich in het begin van het tweede bedrijf op vrijdag voornamelijk bezig met lange runs. Ook al leek Verstappen zich niet bezig te houden met het rijden van de snelste rondetijd, toch eindigde hij op de derde plaats op de tijdenlijst.

Nadat Max Verstappen de lange runs had afgerond stond hij enige tijd in de pits. En met nog 20 minuten op de klok loodste de Nederlandse Red Bull-rijder zijn RB15 weer richting de baan. Dit keer niet met de medium banden, maar de rood gemarkeerde soft banden.

De Ferrari-rijders zaten er in de tweede training niet zo goed bij als in de eerste training, waar Vettel en Leclerc als tweede en derde op de tijdenlijst stonden. Aan het eind van de tweede training stond Vettel op de vijfde en teamgenoot Leclerc op de negende plek.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET