Hamilton rapste in eerste vrije training, Verstappen P4

De eerste vrije training van het nieuwe GP-seizoen voor de Formule 1 zit er op. Lewis Hamilton reed de snelste tijd. Met een tijd van 1:23.59 was de regerend wereldkampioen 2.435 seconde minder snel dan zijn eigen pole position-tijd van vorig jaar.

Hamilton rapste in eerste vrije training, Verstappen P4
©Mercedes AMG F1

Sebastian Vettel sloot zijn eerste optreden af als tweede en zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc sloot aan als derde. Max Verstappen besloot de eerste vrije training in Australië af als vierde, op minder dan twee tienden van de snelste tijd.

Max Verstappen reed in de eerste vrije training de vierde tijd. De Nederlander stuurde de Red Bull-Honda RB15 naar een rondetijd van 1:23.792 Zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly kwam niet verder dan een 1:24.932 en de achtste positie.

Kimi Räikkönen, die dit jaar voor Alfa Romeo Racing rijdt, sloot zijn eerste optreden voor de nieuwe werkgever af als zesde man. De Fin reed een tijd van 1:24.816 en bleef zodoende zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi, die de elfde tijd liet noteren, ruim drie tienden voor.

Tussentijden na 45 minuten

Valtteri Bottas voerde na de eerste run de tijdenlijst aan. De Fin had toen een tijd van 1:24.679 achter zijn naam staan, en dat was een tijd die overigens 1,855 seconden langzamer was dan de poletijd van vorig jaar. Lewis Hamilton had 1:24.738 achter z'n naam staan en Max Verstappen had een ronde gereden van 1:24.576 die goed was voor de derde positie.

Opvallend was dat beide Ferrari-rijders zich na 45 minuten nog niet in de top tien hadden gemeld. Maar daar kwam in de twee run verandering in. Eerst reed nieuwkomer Charles Leclerc een tweede tijd en kort daarna volgen routinier Vettel met de tweede tijd.

Met nog 22 minuten op de klok was Alexander Albon verantwoordelijk voor de eerste rode vlag van het seizoen. De rookie Toro Rosso-rijder spinde niet al te snel, maar zelfstandig zijn weg vervolgen. Na drie minuten kon iedereen weer voluit zijn sessie vervolgen.

Als we van de uitslag van de eerste vrije training in Australië uitgaan dan zal het dit jaar om de honderdsten van seconden gaan tussen de top teams. Er is geen sprake meer van tienden, maar van honderdsten verschil tussen de rondetijden in de korte runs.

Renault-rijder Nico Hülkenberg kwam pas erg laat in actie. De Duitser kwam met nog 18 minuten op de klok voor de eerste keer naar buiten, nadat hij aan het begin van de vrije training een installatieronde had gereden. Teamgenoot Ricciardo bezette op dat moment, met een tijd van 1:25.634, de vijftiende positie op de tijdenlijst.

Het weer was ronduit heerlijk te noemen. Een stralende zon die voor een temperatuur van 21ºC zorgde. De temperatuur van de baan werd 42ºC. Gedurende de sessie was de wind iets in kracht toegenomen.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET