VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Hamilton op zijn hoede voor Max Verstappen en Red Bull

Hamilton op zijn hoede voor Max Verstappen en Red Bull
© LAT Images

Lewis Hamilton heeft de leiding in het kampioenschap nog stevig in handen. Maar volgens de zesvoudig wereldkampioen is de strijd nog lang niet gestreden. Ook al is Mercedes sneller in de kwalificatie, "in de race komen ze steeds dichterbij", aldus de Mercedes-coureur.

Lewis Hamilton leidt het F1-kampioenschap met een comfortabele voorsprong van 37 punten op Max Verstappen. De Nederlander heeft de tweede plaats in het kampioenschap in handen en volgens Hamilton doet Verstappen nog volop mee voor de wereldtitel. Dat liet de Brit donderdag weten tegenover de pers in België.

"Als je de uitslag van de eerste race vergeet [Verstappen viel uit met technische problemen], dan is het verschil tussen Max en mij helemaal niet zo groot", aldus Hamilton. "Red Bull Racing doet het erg goed - misschien dat we in de kwalificatie een voorsprong op hen hebben, maar in de race komen ze steeds dichterbij."

"We zijn nog niet eens halverwege het seizoen, dus ik zal Max en Red Bull Racing nauwlettend in de gaten moeten houden, zij doen nog steeds mee voor de wereldtitel", aldus de 35-jarige Brit, die in 2017 - nadat hij vanaf poleposition startte - voor de laatste keer op Spa won.

De eerste vrije training voor de Belgische Grand Prix begint vrijdagochtend om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.