Hamilton niet vies van Formule E, "maar nu nog niet"

Hamilton niet vies van Formule E, "maar nu nog niet"
© Mercedes F1

Lewis Hamilton staat niet negatief tegenover de elektrische raceklasse Formule E, de klasse waarin Mercedes het komend seizoen debuteert. In de serie komen Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries uit voor het merk met de ster.

Lewis Hamilton heeft interesse getoond voor de Formule E. Dat heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff te kennen gegeven. "Hij heeft de Formule E van dicht bij meegemaakt", bevestigt Toto Wolff in Frankfurt tegenover Sky Sports.

Toto Wolff sprak over een "vreemde, slapeloze nacht in Shanghai [eerder dit jaar]", en de Oostenrijker onthulde dat hij met Lewis Hamilton gedachten wisselde over de Formule E. Het is niet ondankbaar dat Hamilton na de Formule 1 overstapt naar de elektrische raceklasse, "Dat overweeg ik", aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Met het debuut van Mercedes, in de Formule E, benadrukt de Duitse autofabrikant het belang van de nieuwe raceklasse. Ook Hamilton gelooft daarin, "Formule E is de toekomst." En volgens Wolff zou Hamilton goede kansen maken tegen de gevestigde orde, zoals Vergne, Buemi en Co.

"Hij is zeer veelzijdig en hij heeft veel andere interesses, en ik denk dat als de Formule E competitiever wordt, hij het serieus zal overwegen", aldus Wolff, die zich ook realiseert dat de nabije toekomst van Hamilton in de Formule 1 ligt.

Zolang hij kan en fit genoeg is, zal Lewis Hamilton uitkomen in de Formule 1, daarover bestaat geen twijfel. "Natuurlijk moet hij zich als autocoureur concentreren op wat hij nu doet: dat is de Formule 1", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.