Hamilton niet vies van Formule E, "maar nu nog niet"

Lewis Hamilton staat niet negatief tegenover de elektrische raceklasse Formule E, de klasse waarin Mercedes het komend seizoen debuteert. In de serie komen Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries uit voor het merk met de ster.

Hamilton niet vies van Formule E, "maar nu nog niet"
© Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft interesse getoond voor de Formule E. Dat heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff te kennen gegeven. "Hij heeft de Formule E van dicht bij meegemaakt", bevestigt Toto Wolff in Frankfurt tegenover Sky Sports.

Toto Wolff sprak over een "vreemde, slapeloze nacht in Shanghai [eerder dit jaar]", en de Oostenrijker onthulde dat hij met Lewis Hamilton gedachten wisselde over de Formule E. Het is niet ondankbaar dat Hamilton na de Formule 1 overstapt naar de elektrische raceklasse, "Dat overweeg ik", aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Met het debuut van Mercedes, in de Formule E, benadrukt de Duitse autofabrikant het belang van de nieuwe raceklasse. Ook Hamilton gelooft daarin, "Formule E is de toekomst." En volgens Wolff zou Hamilton goede kansen maken tegen de gevestigde orde, zoals Vergne, Buemi en Co.

"Hij is zeer veelzijdig en hij heeft veel andere interesses, en ik denk dat als de Formule E competitiever wordt, hij het serieus zal overwegen", aldus Wolff, die zich ook realiseert dat de nabije toekomst van Hamilton in de Formule 1 ligt.

Zolang hij kan en fit genoeg is, zal Lewis Hamilton uitkomen in de Formule 1, daarover bestaat geen twijfel. "Natuurlijk moet hij zich als autocoureur concentreren op wat hij nu doet: dat is de Formule 1", aldus de Oostenrijkse teambaas.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister