Hamilton: "Nemen resultaat van vrijdag met een korreltje zout"

Hamilton: "Nemen resultaat van vrijdag met een korreltje zout"
© Mercedes F1

Mercedes AMG F1 bleek vrijdag het Formule 1-team wat de lakens uit deelde. In beide vrije trainingssessies waren Lewis Hamilton en Valtteri Bottas los van de rest van het veld. Of dat zo blijft op zaterdag weten we na de derde training en kwalificatie.

Volgens Hamilton kan er nog niet veel worden opgemaakt uit de resultaten van de trainingen op vrijdag. Zo laat de Britse zesvoudig wereldkampioen weten, omdat de teams niet laten weten met hoeveel brandstof ze rijden en hoeveel motorvermogen er is losgelaten op zaterdag.

"Het is geweldig om weer terug te zijn. Het heeft erg lang geduurd. De nieuwe auto voelt natuurlijk heel anders als de W09 waarmee we een paar weken geleden op Silverstone reden. De nieuwe auto is een grote verbetering op de W10 die we vorig jaar gebruikten, dus dat is alvast positief", aldus Lewis Hamilton, die dit seizoen volledig in het zwart rijdt, net als zijn teamgenoot Bottas.

"De baan was in het begint nog een beetje glibberig, maar dat werd steeds iets beter. Het lijkt er alleen op dat het verschil wat het gripniveau betreft maar een klein beetje beter werd. Het zag er vandaag [vrijdag, red.] goed uit, maar we weten ook dat we niet veel kunnen opmaken uit de vrije trainingen. Je weet nooit met hoeveel brandstof en motorvermogen de anderen hebben gereden."

"De moeten de resultaten uit de eerste vrije trainingen dus met een korreltje zout nemen. We gaan proberen ons te verbeteren en komen morgen [vandaag, zaterdag, red.] terug om de strijd aan te gaan", sluit Hamilton af in het persbericht van Mercedes AMG F1.

De derde vrije training begint vandaag (zaterdag) om 12:00 uur Nederlandse tijd en de kwalificatie volgt om 15:00 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.