Hamilton maakt zichzelf geen illusies: "Het wordt lastig"

Lewis Hamilton heeft zichzelf het GP-weekend in Mexico nooit voor de gek gehouden en wist dat Mercedes niet veel kans had op de poleposition. Volgens de regerend wereldkampioen was de concurrentie gewoon te snel.

Hamilton maakt zichzelf geen illusies: "Het wordt lastig"
© Mercedes F1

Lewis Hamilton kwam zaterdag meer dan een halve seconde te kort op de poletijd van Max Verstappen, maar door de gridstraf van Max Verstappen schuift hij wel een plekje op naar voren en start de race op zondag vanaf de derde positie.

Hamilton heeft zichzelf niet wijsgemaakt dat hij dit weekend voor de pole kon gaan. "Ze waren gewoonweg te snel voor ons", laat Hamilton weten tegenover Sky Italia. "Ik had misschien nog iets sneller kunnen gaan, maar Red Bull en Ferrari waren hoe dan ook te snel voor ons. Ook de crash van Valtteri [Bottas] maakte geen verschil voor ons."

"Mexico is altijd een lastige race voor ons geweest", vervolgt de vijfvoudig wereldkampioen. "Maar we zullen wel zien hoe het gaat. Misschien liggen er voor ons kansen als het vannacht gaat regenen. Dan zou het wel eens een pittige race kunnen worden."

De banden spelen dit weekend volgens de meeste experts een sleutelrol in het verloop van de race in Mexico. "Momenteel lijkt Red Bull goed om te gaan met de bandenslijtage en op dit circuit, dus het wordt een lastig verhaal", aldus de Mercedes-coureur, die dit weekend zijn zesde wereldtitel kan binnenslepen.

Startopstelling GP MexicoFormule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.