Hamilton krijgt overwinning in Baku in schoot geworden

Niemand had het verwacht, maar Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan 2018 op zijn naam geschreven, zij het met een fikse dozes geluk, maar toch. De Britse Mercedes-coureur won de race in de hoofstad van Azerbeidzjan mede door twee safety cars en een lekke band van zijn teamgenoot, Valtteri Bottas.

Hamilton krijgt overwinning in Baku in schoot geworden
©Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas leek op goed opweg om de race in Baku in 2018 op zijn naam te zetten, maar de goden waren vandaag niet met de Fin. Bottas reed door enkele carbon-fiber onderdelen en liep een lekke band op en moest in de voorlaatste ronde zijn Mercedes W09 aan de kant parkeren.

De nummer twee op het podium was Kimi Räikkönen. De Fin leek in eerste instantie een verloren race te rijden, nadat hij met Force India-coureur Esteban Ocon in aanraking was gekomen. Maar door twee safety cars en enkele mazzeltjes sloot Räikkönen zijn derde Grand Prix van Azerbeidzjan als tweede af.

De derde coureur die het podium mocht beklimmen was Sergio Pérez. De Mexicaanse Force India-coureur wist voor de tweede maal het podium in Azerbeidzjan te bereiken, ook in 2016 stond Pérez op het podium in Baku.

Een groot feest voor Force India en natuurlijk ook voor de achterban van Sergio Pérez. Door de uitslag van de Grand Prix van Azerbeidzjan is er het een en ander gewijzigd in de tussenstand van het kampioenschap. Lewis Hamilton leidt en Sebastian Vettel volgt op vier WK-punten.

Over vier weken wordt de Grand Prix van Spanje verreden. Hoe spannend wordt het 2018-seizoen?Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET