VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Hamilton kreeg na strafpunten bijval van Verstappen en Vettel

Hamilton kreeg na strafpunten bijval van Verstappen en Vettel
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton werd gestraft voor het maken van proefstarts op de baan in Sochi. De Brit maakte daarvoor gebruik van een plek - aangewezen door zijn team - die daar niet voor bestemd was. Tweemaal vijf seconden tijdstraf en tweemaal een strafpunt op zijn licentie, was het resultaat.

Na de Grand Prix van Rusland, die overigens gewonnen werd door Valtteri Bottas, ging Lewis Hamilton verhaal halen bij de racestewards. De Britse Mercedes-coureur was het sowieso niet eens met zijn straf, maar kon zich nog enigszins vinden in de totaal 10 seconden tijdstraf. Maar de twee extra strafpunten op zijn conto ging hem te ver.

Uiteindelijk werden de twee strafpunten weer ingetrokken, maar kreeg Mercedes AMG F1 een boete, omdat hem door het team verteld was om de proefstarts buiten het aangewezen gebied te doen, van 25.000 euro.

Hamilton kreeg na de race bijval van Max Verstappen en Sebastian Vettel. Ook zij vonden de strafpunten te ver gaan. Hoewel de tijdstraf passend leek, konden Verstappen en Vettel zich ook, net als Hamilton, niet vinden in de strafpunten die de Brit kreeg toebedeeld.

"De straf voor Lewis was te zwaar. Als je een ongeluk veroorzaakt, is dat anders", zei Verstappen. "Maar ik denk dat Hamilton genoeg werd gestraft door die tien seconden, dus waarom nog eens strafpunten? We zullen dit onderwerp tijdens de volgende bijeenkomst de coureurs bespreken."

Ook de aanstaande Aston Martin F1-coureur Sebastian Vettel sloot zich aan bij de mening van Hamilton en Verstappen. "Wat mij betreft zijn strafpunten oké als een coureur iets geks heeft gedaan op de baan en gevaarlijk heeft gereden. Dan is dat terecht. Maar er mogen geen strafpunten zijn voor kleine overtredingen, zoals te hoge snelheid in de pitstraat", aldus de Ferrari-coureur.

Ondanks de ingetrokken strafpunten heeft Lewis Hamilton met 8 strafpunten de twijfelachtige eer bovenaan strafpuntenlijst te staan. Pas op 17 november 2020 worden de eerste twee punten weer afgetrokken.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.