VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Hamilton kent redelijke vrijdag: "Op zoek naar juiste balans"

Hamilton kent redelijke vrijdag: "Op zoek naar juiste balans"
© Mercedes F1

Lewis Hamilton kende geen vlekkeloze start van het Franse GP-weekend. Nadat de Brit in de eerste training als eerste op de tijdenlijst stond moest hij het in de tweede training doen met de tweede plek, achter zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton maakte in de tweede vrije training in het Franse Le Castellet enkele zeldzame foutjes. Naar eigen zeggen kwam dat door onbalans en doordat de banden niet makkelijk op temperatuur kwamen, dit laatste ondanks dat Mercedes naar verluidt voordeel zou hebben van de nieuwe banden van Pirelli.

"In de tweede vrije training kon ik geen superronde rijden. In bocht 3 kreeg ik plotseling last van overstuur, wat ik gelukkig kon opvangen", aldus Hamilton. "Vervolgens kreeg ik wat probleempjes met de motor en moest ik de pits in."

Toch is de Brit redelijk tevreden over het verloop van de vrijdagsessies in Frankrijk. "Al et al was mijn snelheid erg goed. We moeten nu op zoek naar de juiste balans. Het was zeker geen slechte start van het raceweekend."

De banden zijn nog wel een dingetje volgens Hamilton. "We hadden last van te weinig grip. We hebben het nog niet voor elkaar gekregen om de softbanden - tijdens een kwalificatieronde - op het juiste moment op de goede temperatuur te krijgen. Wanneer we in racetrim rijden zijn de banden wel goed op temperatuur te krijgen."

Lewis Hamilton denkt overigens ook dat de softs niet echt geschikt materiaal zijn voor de race. Daarvoor zouden ze te snel slijten. "De medium- en harde banden gaan veel langer mee", aldus de Brit.

Teamgenoot Valtteri Bottas had zijn zaakjes iets beter voor elkaar en snoepte tijdens de tweede training de eerste positie op de tijdenlijst af van de vijfvoudig wereldkampioen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.