Hamilton: "Ik weet niet hoe we dit hebben gedaan vandaag"

Lewis Hamilton pakte zaterdagmiddag zijn 87ste poleposition op Hockenheimring. Het was aan het begin van de zaterdag nog maar de vraag of de Brit tijdens de kwalificatie kon aantreden, omdat hij zich 's morgens helemaal niet oké voelde. Alleen daarom al een fantastisch resultaat voor de vijfvoudig wereldkampioen.

Hamilton: "Ik weet niet hoe we dit hebben gedaan vandaag"
© Pirelli F1 Media

Vlak na het behalen van de poleposition klonk er vanuit het team over de boardradio van Lewis Hamilton. "Lewis, je blijft ons met je prestaties verbazen", aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Maar ook Lewis Hamilton was redelijk verbaasd over zijn eigen prestatie en het behalen van zijn zoveelste poleposition. "Ik weet niet hoe we dit hebben gedaan vandaag. Het is een behoorlijk belangrijke race voor ons en de tweede thuisrace dit jaar. 125 jaar [in de motorsport] is ongelooflijk", steekt Hamilton vlak na de kwalificatie van wal.

Ferrari was vanaf vrijdag al het te kloppen team en toen eerst Sebastian Vettel moest opgeven en vervolgens ook Charles Leclerc niet verder kwam dan het bereiken van Q3, leek er was rust te komen binnen het Mercedes-team. "Ze waren het hele weekend snel, terwijl wij upgrades hebben meegenomen. De wagen voelt erg goed, maar Ferrari reed op een ander level", aldus Hamilton, die voor de race van morgen een beter uitgangspunt heeft dan vorig jaar toen hij vanaf P14 aan de race begon en won.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.