Hamilton haalt uit na geruchten salariseis: "Kranten verzinnen verhalen"

Hamilton haalt uit na geruchten salariseis: "Kranten verzinnen verhalen"
© Pirelli

Lewis Hamilton heeft uitgehaald pers die geruchten had verspreid over zijn vermeende buitengewone salariseis. Op Instagram trekt de Brit van leer en verwijst de geruchten naar het rijk der fabelen.

Vorige week verscheen er in de Italiaanse media een bericht over een extreme salariseis van Lewis Hamilton. De Brit zou volgens Corriere dello Sport voor twee jaar willen bijtekenen bij Mercedes, maar wil voor die twee jaar maar liefst 120 miljoen dollar opstrijken. Volgens de Italiaanse krant zou Hamilton zijn advocaten de opdracht gegeven hebben om de salariseis bij Mercedes op tafel te leggen en te bespreken.

In een reactie op Instagram trekt Hamilton van leer: "Voor jullie informatie, Toto [Wolf] en ik hebben nog niet eens met elkaar gepraat over het contract. Momenteel wordt er over niets onderhandeld, kranten verzinnen verhalen", aldus de zesvoudig wereldkampioen volgens Motorsport Week.

Het contract van Hamilton bij Mercedes loopt eind 2020 af en Toto Wolff liet aan het eind van vorig seizoen weten dat er een kans van 25% was dat de Brit bij Mercedes vertrekt. Intussen wordt er op 12 februari een bestuursvergadering gehouden bij Daimler - het moederbedrijf van Mercedes - waarin wordt besloten of het Duitse automerk als team in de Formule 1 actief blijft.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.