Hamilton feliciteert Verstappen na nederlaag: "Groots gereden"

Wat een zoveelste overwinning had moeten worden liep uit om een totale afgang van het thuis rijdende Mercedes AMG F1. Lewis Hamilton wist terwijl hij zich niet helemaal oké voelde op zaterdag de pole te pakken, maar op zondag regende en dat bleek voor de Brit net iets te veel van het goede.

Hamilton feliciteert Verstappen na nederlaag: "Groots gereden"
© Pirelli F1 Media

Het leek een normaal GP-weekend te worden, maar de regen op Hockenheim gooide roet in het eten van Lewis Hamilton. "Ik heb me echt zelden zo ziek gevoeld." Hamilton had na de race in Duitsland al zijn afspraken geannuleerd.

Op Instagram liet Hamilton zijn volgers weten: "Hoeveel dagen en jaren er ook verstrijken, hoeveel lessen je ook leert, je bent nooit uitgeleerd. Ik heb me nog nooit zo ziek gevoeld, dit was een van de zwaarste raceweekends van mijn leven. Dit onderstreept eens te meer wat een kostbare goed gezondheid is."

Op zaterdag was er even sprake van dat de reservecoureur van Mercedes, Esteban Ocon, moest aantreden om de kwalificatie en race in de W10 voor zijn rekening te nemen. Maar Hamilton leek zich toch fit genoeg te voelen om zijn taken uit te voeren. "Ondanks mijn vechtlust kwam er een nog grotere uitdaging bij, het begon te regenen en vervolgens kwam het cruciale moment wat me de race kostte. Ik zal er geen doekjes om winden, het doet heel veel pijn."

Lewis Hamilton is zondag na de race op Hockenheim naar huis gegaan om uit te zieken: "Ik wil sterker terug komen voor aankomend weekend [Hongarije] en last but not least - proficiat Max Verstappen, groots gereden!"

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.