Hamilton feliciteert Verstappen na nederlaag: "Groots gereden"

Wat een zoveelste overwinning had moeten worden liep uit om een totale afgang van het thuis rijdende Mercedes AMG F1. Lewis Hamilton wist terwijl hij zich niet helemaal oké voelde op zaterdag de pole te pakken, maar op zondag regende en dat bleek voor de Brit net iets te veel van het goede.

Hamilton feliciteert Verstappen na nederlaag: "Groots gereden"
© Pirelli F1 Media

Het leek een normaal GP-weekend te worden, maar de regen op Hockenheim gooide roet in het eten van Lewis Hamilton. "Ik heb me echt zelden zo ziek gevoeld." Hamilton had na de race in Duitsland al zijn afspraken geannuleerd.

Op Instagram liet Hamilton zijn volgers weten: "Hoeveel dagen en jaren er ook verstrijken, hoeveel lessen je ook leert, je bent nooit uitgeleerd. Ik heb me nog nooit zo ziek gevoeld, dit was een van de zwaarste raceweekends van mijn leven. Dit onderstreept eens te meer wat een kostbare goed gezondheid is."

Op zaterdag was er even sprake van dat de reservecoureur van Mercedes, Esteban Ocon, moest aantreden om de kwalificatie en race in de W10 voor zijn rekening te nemen. Maar Hamilton leek zich toch fit genoeg te voelen om zijn taken uit te voeren. "Ondanks mijn vechtlust kwam er een nog grotere uitdaging bij, het begon te regenen en vervolgens kwam het cruciale moment wat me de race kostte. Ik zal er geen doekjes om winden, het doet heel veel pijn."

Lewis Hamilton is zondag na de race op Hockenheim naar huis gegaan om uit te zieken: "Ik wil sterker terug komen voor aankomend weekend [Hongarije] en last but not least - proficiat Max Verstappen, groots gereden!"



Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister