Hamilton erg snel, maar "Er valt nog genoeg te verbeteren"

Mercedes lijkt vandaag als een duveltje uit een doosje bovenaan de tijdenlijsten te staan. Waar de Duitse formatie tijdens de testdag in Barcelona leek te worstelen met de W10, heeft Mercedes in Melbourne de zaakjes voorlopig goed voor mekaar.

Hamilton erg snel, maar "Er valt nog genoeg te verbeteren"
©Mercedes F1

Lewis Hamilton reed vandaag in de beide trainingen de snelste tijd. De Brit was na het tweede bedrijf van vrijdag dan ook dik tevreden. Maar er lijkt nog meer in de pijplijn van de Mercedes te zitten. Zo laat Hamilton door Racefans optekenen.

"Er zijn nog genoeg gebieden waar we kunnen verbeteren. Net als altijd zetten we na de vrijdag altijd nog een stap, dit door alle verkregen data goed te analyseren", aldus Hamilton tegenover Racefans. "We hebben alle onderdelen van ons programma probleemloos kunnen afvinken en de auto voelde net als in Barcelona erg goed aan, ook al is dit een ander circuit."

Ook teamgenoot Valtteri Bottas is meer dan tevreden over het verloop van zijn vrijdagsessies. De Fin vraagt zich alleen af of de rest net zo z'n best heeft gedaan als Mercedes. "Wij kunnen ons nog verbeteren, maar dat doet de rest ook, alleen weten we niet hoeveel zij nog kunnen beteren", aldus Bottas.

Voorlopig heeft Mercedes op dit moment de juiste kaarten in handen om er zaterdag met de eerste startrij vandoor te gaan. Maar dat weten we morgen rond de klok van 08:00 uur pas. De kwalificatie begint zaterdagochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race