Hamilton en Red Bull-rijders kiezen meeste mediums voor Duitsland

Voor de Formule 1 Grand Prix van Duitsland hebben Mercedes-coureur Lewis Hamilton en de Red Bull-rijders Max Verstappen en Pierre Gasly voor vier setjes mediums gekozen. De drie coureurs hebben ieder gekozen voor acht setjes softs en slechts één setje harde banden.

Hamilton en Red Bull-rijders kiezen meeste mediums voor Duitsland
© Pirelli F1 Media

Met die gemaakt keuze, die vandaag bekend werd gemaakt door Pirelli, is het trio uniek. Valtteri Bottas heeft ook voor acht setjes softs gekozen, maar heeft in plaats van vier setjes medium voor drie setjes gekozen en twee setjes van de harde banden.

De Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc hebben elk negen setjes soft banden geselecteerd. Het verschil tussen beiden is dat Vettel voor één setje harde banden heeft gekozen en drie setjes medium en Leclerc heeft twee setjes harde banden en twee setjes medium geselecteerd.

De sessies voor de Grand Prix van Duitsland worden verreden van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli. De race op zondag begint om 15:10 uur.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET