VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Hamilton dominant naar de Abu Dhabi-zege, Verstappen tweede

Hamilton dominant naar de Abu Dhabi-zege, Verstappen tweede
© Mercedes F1

Lewis Hamilton won dominant de laatste race van 2019 voor Max Verstappen die knap Charles Leclerc wist te verslaan. Daarmee is Verstappen voor het eerst in zijn carrière als derde geëindigd in het kampioenschap, zijn beste resultaat.

Lewis Hamilton kwam goed uit de startblokken net als Verstappen die Leclerc en Vettel achter zich wist te houden. Leclerc pakte Verstappen op het rechte stuk na de chicane door middel van topsnelheid. Tevens probeerde Sebastian Vettel de Nederlander in te halen, maar de Red Bull-coureur sloeg de aanval af. Het voordeel voor Verstappen was dat door een technisch probleem bij de FIA, niemand zijn DRS kon gebruiken. Verstappen klaagde over de boordradio dat hij problemen had met de motor als het aankwam op de lage toeren.

Valtteri Bottas had zich in de eerste acht ronden al weten op te werken naar de elfde positie. De Fin moest de race als laatste aanvangen, maar de absolute topsnelheid van de zilveren bolide pakte gunstig uit. Knappe acties en een slimme tactiek brachten hem niet veel later dan ook in de punten. In de 13de ronde van de race gingen Leclerc en Vettel op hetzelfde moment naar binnen. De stop van Leclerc verliep vlekkeloos, maar die van de Duitser was slecht te noemen.

Red Bull antwoordde door Albon naar binnen te sturen voor nieuwe sloffen. De jonge Thai lag door de stop van Ferrari kortstondig op de derde positie, maar verloor die posities alsnog door zijn eigen stop. Verstappen gaf op de boordradio aan nog wel een tijdje te kunnen blijven doorgaan op de medium-band. Waar Leclerc het gat naar Verstappen met kleine beetjes wist te dichten, raakte Vettel in de knoop met Bottas en Nico Hülkenberg. In de 18de ronde konden de coureurs dan wel hun DRS gebruiken en was het probleem met zijn landgenoot bij Renault snel opgelost.

In de 25ste ronde maakte Verstappen dan alsnog zijn stop en Hamilton ging kort daarna ook naar binnen. Hierdoor leidde de Brit de race voor Leclerc en de Nederlander. Verstappen klaagde opnieuw over motorproblemen, maar de snelheid was sterk genoeg om Leclerc op te jagen. In de 32ste ronde zette Verstappen zijn RB15 vol naast de Ferrari van Leclerc. Verstappen kaapte daarmee opnieuw P2 weg bij Leclerc die vervolgens op afstand werd gereden.

In de 39ste ronde ging Leclerc opnieuw de pits in om dit keer de snelste band op te halen. Met de softs wilde Leclerc een nieuwe poging wagen om Verstappen te kunnen bedreigen. Vettel dook in dezelfde tevens naar binnen waarbij dit keer de stop wel goed verliep. Leclerc kreeg het niet voor elkaar om überhaupt in de buurt te komen van Verstappen. Hamilton behield de leiding met een ruime voorsprong op de rest waarmee de overwinning een zekerheid was. Verstappen finishte als tweede voor Leclerc waarmee de Nederlander voor het eerst in de top 3 van het WK is geëindigd.

Uitslag Race GP Abu Dhabi

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.