Hamilton denkt dat Ricciardo beter bij Red Bull kan blijven

Hamilton denkt dat Ricciardo beter bij Red Bull kan blijven
©Getty Images / Red Bull Racing

Lewis Hamilton denkt dat Daniel Ricciardo het moet overwegen om gewoon bij Red Bull Racing te blijven. Het contract wat de Australiër heeft met Red Bull loopt eind 2018 af en hij is in de media al in verband gebracht met Ferrari en Mercedes.

"Ik heb even met hem [Ricciardo] gepraat", zei Hamilton na de race in Monaco. "Ik liet hem weten dat hij het erg goed bezig is. Iedereen weet wie zijn teamgenoot (Max Verstappen) is en hoeveel meer hij betaalt wordt, maar Ricciardo is meer consistent, maakt minder auto's kapot en is sneller dan hem", aldus Lewis Hamilton.

"Hij is een van de topcoureurs. Ik weet zeker dat hij goede opties heeft, dus dat betekent Red Bull, Mercedes en Ferrari", voegt de Brit toe.

Lewis Hamilton zegt dat het onwaarschijnlijk is dat Ricciardo naar Mercedes verkast. De geruchten dat Valtteri Bottas door Mercedes behouden blijft worden steeds sterker.

"En als je naar Ferrari kijkt, ik denk dat Kimi nog wel wil blijven. Hij doet het dit jaar goed en vertoont voorlopig nog geen tekenen van ouderdom."

"Red Bull is een goed team voor hem [Daniel Ricciardo]. Op een gegeven moment krijgen ze vanzelf een competitieve motor en zullen ze het gat met ons [Mercedes] verder verkleinen. En dat zou geweldig zijn", aldus Lewis Hamilton.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.