Haas-teambaas Steiner reageert op beschuldigingen

Haas-teambaas Steiner reageert op beschuldigingen
Foto: Kevin Magnussen (Haas F1) - Bron: Pirelli F1 Media

Het Formule 1-team van Haas presteerde tijdens de ouverture van het F1-seizoen ontzettend goed. Het team moest na een falende pitstop met beide auto's opgeven, maar voordat moment reden Kevin Magnussen en Romain Grosjean op een vierde en vijfde plek in de race. Volgens enkelen in de paddock is het haast onmogelijk dat de Amerikaanse formatie zo goed presteerde.

McLaren-coureur Fernando Alonso en Red Bull-teambaas Christian Horner hebben afgelopen weekend min of meer gezegd dat de Haas VF-18 een duplicaat exemplaar is van de Ferrari SH70, het Ferrari chassis van 2017.

Eerder lieten Force India-teambaas Rob Fernley en McLaren-teammanager Zak Brown zich ook al uit met grote vraagtekens rondom de samenwerking tussen Ferrari en Haas. Het duo vroeg de FIA te onderzoeken wat de samenwerking tussen beide formaties precies omvat.

Een van de regels van de Formule 1 is dat alle teams hun eigen chassis en aerodynamica ontwerpen, en juist om deze twee punten wijzen de criticasters met een beschuldigende vinger in de richting van Haas en Ferrari.

Günther Steiner, teambaas van Haas F1, verwijst alle beschuldigingen van de hand. "Men spreekt zonder enige aanleiding, zonder er ook maar iets vanaf te weten", aldus Steiner tegenover de BBC. "We hebben de zelfde wielbasis [lengte] als Ferrari, omdat we dezelfde wielophanging hebben [Ferrari levert ons ook de wielophanging], dus waarom zouden we dat niet doen?"

"Het kan dus zelfs onmogelijk het chassis zijn van de Ferrari van vorig jaar, wij hebben namelijk dezelfde wielbasis als de Ferrari van dit jaar. Als ze daar problemen mee hebben, dan verwijs ik hen naar de FIA, daar kunnen ze een protest indienen", aldus Steiner.

"Wanneer men beschuldigingen uit, moeten ze zorgen dat ze goede argumenten hebben om die te ondersteunen, niet alleen maar aannames. Misschien moeten de teams [met een tweemaal zo groot budget als Haas] zich afvragen hoe het komt dat zij achter ons staan", besluit de Haas-teambaas.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.