Haas-teambaas Steiner reageert op beschuldigingen

Het Formule 1-team van Haas presteerde tijdens de ouverture van het F1-seizoen ontzettend goed. Het team moest na een falende pitstop met beide auto's opgeven, maar voordat moment reden Kevin Magnussen en Romain Grosjean op een vierde en vijfde plek in de race. Volgens enkelen in de paddock is het haast onmogelijk dat de Amerikaanse formatie zo goed presteerde.

Haas-teambaas Steiner reageert op beschuldigingen
Foto: Kevin Magnussen (Haas F1) - Bron: Pirelli F1 Media

McLaren-coureur Fernando Alonso en Red Bull-teambaas Christian Horner hebben afgelopen weekend min of meer gezegd dat de Haas VF-18 een duplicaat exemplaar is van de Ferrari SH70, het Ferrari chassis van 2017.

Eerder lieten Force India-teambaas Rob Fernley en McLaren-teammanager Zak Brown zich ook al uit met grote vraagtekens rondom de samenwerking tussen Ferrari en Haas. Het duo vroeg de FIA te onderzoeken wat de samenwerking tussen beide formaties precies omvat.

Een van de regels van de Formule 1 is dat alle teams hun eigen chassis en aerodynamica ontwerpen, en juist om deze twee punten wijzen de criticasters met een beschuldigende vinger in de richting van Haas en Ferrari.

Guenther Steiner, teambaas van Haas F1, verwijst alle beschuldigingen van de hand. "Men spreekt zonder enige aanleiding, zonder er ook maar iets vanaf te weten", aldus Steiner tegenover de BBC. "We hebben de zelfde wielbasis [lengte] als Ferrari, omdat we dezelfde wielophanging hebben [Ferrari levert ons ook de wielophanging], dus waarom zouden we dat niet doen?"

"Het kan dus zelfs onmogelijk het chassis zijn van de Ferrari van vorig jaar, wij hebben namelijk dezelfde wielbasis als de Ferrari van dit jaar. Als ze daar problemen mee hebben, dan verwijs ik hen naar de FIA, daar kunnen ze een protest indienen", aldus Steiner.

"Wanneer men beschuldigingen uit, moeten ze zorgen dat ze goede argumenten hebben om die te ondersteunen, niet alleen maar aannames. Misschien moeten de teams [met een tweemaal zo groot budget als Haas] zich afvragen hoe het komt dat zij achter ons staan", besluit de Haas-teambaas.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.