Haas-teambaas: "Een rookie opnemen is altijd een risico"

Het Formule 1-team van Haas is volgens Guenther Steiner niet klaar om een rookie in de gelederen op te nemen. Een dergelijke stap zou te risicovol zijn volgens de Haas-teambaas.

Haas-teambaas: "Een rookie opnemen is altijd een risico"
© Haas F1

Het Amerikaanse Haas F1-team is momenteel bezig aan het vierde seizoen in de koningsklasse van de autosport. De formatie uit Kannapolis heeft altijd vertrouwd op de ervaring van hun vaste rijders, Romain Grosjean (33) en Kevin Magnussen (26).

In gesprek met Motorsport-Total laat Steiner weten: "We worden volwassener, maar willen we echt het risico nemen door een rookie aan te nemen? Dit jaar nam McLaren dat risico en het wierp vruchten af, Lando [Norris] doet het goed, hij is erg snel, maar dat kan ook anders uitpakken."

Haas F1 kampt dit jaar met grote problemen, waarin de banden een hoofdrol spelen. Als Haas dit jaar een jonge onervaren coureur had gehad zou dat niet echt geholpen hebben.

"Als team zouden we eigenlijk een jonge coureur een kans moeten geven, maar willen we dat?" Vervolgt Steiner. "Dat is de volgende stap, en als dit jaar een rookie hadden, zou het ons niet geholpen hebben. We hebben onze bandenproblemen en een jonge coureur helpt dan niet."

Het Amerikaanse team staat er momenteel belabberd voor. Kevin Magnussen staat op de dertiende plaats in het kampioenschap en zijn Franse teamgenoot staat zelfs zeventiende. Als team doet Haas het al niet veel beter. Ze staan op de negende plek, voor Williams en achter Racing Point.

In de tweede helft moet Haas er flink de schouders onder zetten, wil het zich van de negende plek ontdoen. Het haantjesgedrag van Magnussen en Grosjean moet geen rol meer mogen spelen, daar Steiner de twee heeft verboden om elkaar op de baan nog te lijf te gaan.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET