Haas-sponsor Rich Energy wordt Lightning Volt, exit Storey

Het juridisch getrouwtrek tussen het Formule 1 team van Haas en en de titelsponsor Lightning Volt (voorheen Rich Energy) is nog maar net begonnen. Vandaag veranderde de Britse energiedrankjesfabrikant de bedrijfsnaam van Rich Energy naar Lightning Volt.

Haas-sponsor Rich Energy wordt Lightning Volt, exit Storey
© Haas F1

Niet alleen werd de bedrijfsnaam van Rich Energy naar Lightning Volt veranderd, maar ook is de dagelijkse leiding door Williams Storey per direct overgedragen aan Matthew Bruce Kell. Zo valt te lezen op het Twitter-account van Formula Money.

Williams Storey heeft met de wijzigingen geen bevoegdheid meer om beslissingen te nemen voor Lightning Volt (voorheen Rich Energy), daarvoor is Matthey Kell naar voren geschoven.

De nieuwe ontwikkelingen rondom de sponsor van Haas F1 Team zijn het werk van een groep aandeelhouders. Zij willen met het bedrijf Lightning Volt een nieuwe start maken, zonder de bemoeienissen van Storey. Storey veroorzaakte vorige week veel onrust door een tweet waarin hij verklaarde dat Rich Energy per direct het contract met Haas F1 beëindigde. In hoeverre Williams Storey nu wel of niet betrokken is bij het bedrijf is niet geheel duidelijk, maar het lijkt erop dat hij per heden niet meer betrokken is bij het bedrijf.

Ondanks de wijzigingen hangt er nog steeds een claim van 35 miljoen pond van Haas F1 boven Lightning Volt (voorheen Rich Energy) hangen.

Dit verhaal krijgt absoluut nog een vervolg in de categorie soaps, anders wel in de juridische categorie.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET