Haas-kemphanen blijven elkaar op de baan opzoeken

De twee Haas F1 kemphanen lijken niet met en niet zonder elkaar te kunnen. Romain Grosjean ging als negende over de finish, Kevin Magnussen als tiende aan het einde van de Grand Prix van Duitsland. Maar of ze blij moeten zijn, misschien had er meer in gezeten.

Haas-kemphanen blijven elkaar op de baan opzoeken
© Haas F1

Na de tijdstraf van de Alfa Romeo's schoven de Haas-rijders twee plekken op naar de zevende en achtste, een geluk bij een ongeluk voor de Amerikaanse renstal.

Eerlijk is eerlijk, het was een knotsgekke race met weer als de grote animator in Hockenheim. Het aantal pitstops, safety cars en glijpartijen was niet om bij te houden. Maar naast dit alles gaat het wel om de skills van de coureurs en dan vooral het op de baan houden van de F1 bolide. Zowel Grosjean als Magnussen worstelden op de natte baan. Magnussen was overigens de eerste die op slicks de baan op ging. Achteraf was dat niet echt een succes.

Guenther Steiner kreeg echter aan het einde nog bijna een hartverzakking toen beide kemphanen het wederom met elkaar aan de stok kregen. Grosjean zat aan de buitenkant en stuurde in een bocht in op Magnussen. Ze raakten elkaar maar bleven heel. De blik van Steiner zei op dat moment meer dan genoeg.

Het vermoeden is dat beide coureurs nog wel een preek zullen krijgen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. En die toekomst is al snel, namelijk volgende week in Hongarije.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.