VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Haas-kemphanen blijven elkaar op de baan opzoeken

Haas-kemphanen blijven elkaar op de baan opzoeken
© Haas F1

De twee Haas F1 kemphanen lijken niet met en niet zonder elkaar te kunnen. Romain Grosjean ging als negende over de finish, Kevin Magnussen als tiende aan het einde van de Grand Prix van Duitsland. Maar of ze blij moeten zijn, misschien had er meer in gezeten.

Na de tijdstraf van de Alfa Romeo's schoven de Haas-rijders twee plekken op naar de zevende en achtste, een geluk bij een ongeluk voor de Amerikaanse renstal.

Eerlijk is eerlijk, het was een knotsgekke race met weer als de grote animator in Hockenheim. Het aantal pitstops, safety cars en glijpartijen was niet om bij te houden. Maar naast dit alles gaat het wel om de skills van de coureurs en dan vooral het op de baan houden van de F1 bolide. Zowel Grosjean als Magnussen worstelden op de natte baan. Magnussen was overigens de eerste die op slicks de baan op ging. Achteraf was dat niet echt een succes.

Guenther Steiner kreeg echter aan het einde nog bijna een hartverzakking toen beide kemphanen het wederom met elkaar aan de stok kregen. Grosjean zat aan de buitenkant en stuurde in een bocht in op Magnussen. Ze raakten elkaar maar bleven heel. De blik van Steiner zei op dat moment meer dan genoeg.

Het vermoeden is dat beide coureurs nog wel een preek zullen krijgen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. En die toekomst is al snel, namelijk volgende week in Hongarije.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.