Haas F1 voor 2019 bij verschillende coureurs in trek

Haas F1 is de laatste maanden in trek bij meerdere coureurs. De Formule 1-auto's van het Amerikaanse team zijn steeds vaker in de top tien te vinden en dat trekt coureurs aan die hun diensten voor 2019 aanbieden.

Haas F1 voor 2019 bij verschillende coureurs in trek
©Pirelli F1 Media

Niet alleen omdat de contracten van Romain Grosjean en Kevin Magnussen eind 2018 aflopen, maar ook de prestaties van de Haas-bolide lijken een magneet voor veel coureurs om eens een hengeltje uit te gooien bij de teamleiding van Haas F1.

Haas-teambaas Günther Steiner bevestigd dat er verschillende coureurs in de afgelopen weken contact hebben opgenomen met het team, om een stoeltje te bemachtigen bij de Amerikaanse formatie.

Nou zal Kevin Magnussen zich niet direct zorgen maken over een contractverlening met Haas, maar voor Romain Grosjean ligt dat totaal anders. De Fransman lijkt een schaduw van zichzelf en maakte geregeld kostbare fouten in de race en ook in de kwalificaties.

"Ik wil niet zeggen dat wij aan het shoppen zijn, maar veel mensen proberen bij ons te winkelen", aldus Steiner. "Velen zijn bij ons op gesprek geweest om te weten te komen wat we volgend jaar gaan doen. Maar dat besluit nemen we pas na de zomerstop, voor nu denken we nog niet aan volgend jaar."

"We zullen ook eerst moeten zien wat Ferrari en vervolgens Renault gaan beslissen [voor volgend jaar], pas dan kunnen wij als kleiner team pas een keuze maken. Ik wil niet zeggen dat wij per se op hen moeten wachten, maar ja, zij zouden de transfermarkt weer in beweging kunnen krijgen."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.