Haas F1 verliest beroep tegen uitspraak FIA-stewards Italië

Gisteren, donderdag 1 november heeft de FIA (International Court of Appeal) alle partijen gehoord in de zaak van het protest van Renault Sport tegen de bodemplaat - tijdens de Grand Prix van Italië - van de Haas-bolide van Romain Grosjean. Renault werd in het gelijk gesteld en Haas verliest de punten dus definitief.

Haas F1 verliest beroep tegen uitspraak FIA-stewards Italië
©Haas F1

Haas-coureur Romain Grosjean zou in Italië met een illegale bodemplaat hebben gereden en flink veel punten hebben gescoord. Na de uitspraak blijft het besluit van de stewards staan. De stewards schrapte Grosjean uit de uitslagen en de Fransman en het Amerikaanse Haas F1-team verloren 8 punten.

Maar 48 uur na de beslissing van de FIA stewards tekende Haas protest aan. Romain Grosjean kwam in Italië als zesde over de eindstreep en scoorde zo 8 WK-punten, maar enkele uren na de race werd de Fransman uit de resultaten geschrapt en waren de punten verdwenen.

Ondanks dat Haas-teambaas er van overtuigd was dat het team in het gelijk gesteld zou worden heeft de FIA het besluit en dus de diskwalificatie van Grosjean gehandhaafd.

"De auto van Haas [van Romain Grosjean] was duidelijk niet conform de technische reglementen en de beslissing van de stewards [om Grosjean te diskwalificeren] is gegrond en blijft staan", aldus de FIA.

Renault Sport lijkt met deze uitspraak van de FIA af te stevenen op een vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs. Maar er zijn nog twee races te gaan in 2018 en het Amerikaanse Haas F1-team zal er alles aan doen om als nog die vierde plek op te eisen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.