Haas F1 scoort in Canada geen WK-punten

Het Haas F1 team heeft geen punten gescoord tijdens de Grote Prijs van Canada. Grosjean eindige op een 12e plek, Magnussen op een 13e. Dat het team dit keer geen punten scoorde was niet verwacht, zeker omdat Magnussen vanaf de 11e startpositie zijn race begon.

Haas F1 scoort in Canada geen WK-punten
©Haas F1 Team

Grosjean daarentegen had niets te verliezen en startte op de allerlaatste plek doordat hij zich niet had gekwalificeerd. Jawel, betrouwbaarheid issues. Hij blies zijn turbo op toen hij tijdens de kwalificatie in de pitstraat reed om zijn eerste tijd neer te zetten.

Dat betekende een inhaalrace voor de Fransman en dat deed hij niet slecht. Hij reed maar liefst 49 ronden op de ultrasofts en reed daar een groot gedeelte van in de punten. Na zijn wissel verdween hij naar een 12e plaats en kwam voor zijn teamgenoot de baan weer op.

De eerste helft van de race was nog een soort van interessant voor Haas, maar zeker het tweede gedeelte van de race was rijden met de riemen die het team had. Niet echt spannend en vooral meer van hetzelfde. Wel chapeau voor de Fransman die als kansloos werd getipt en toch uiteindelijk in het zich van de punten en knap voor zijn teamgenoot eindigde.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.