Haas maakt als laatste team presentatiedatum nieuwe F1-bolide bekend

Na de aankondiging van Haas gisteren, is van alle F1-teams bekend wanneer hun nieuwe bolide onthuld wordt. Inmiddels hebben vier teams hun nieuwe strijdwapens al onthuld. Haas F1 doet dat op volgende week donderdag 4 maart om 's morgens 09:00 uur Nederlandse tijd.

Haas maakt als laatste team presentatiedatum nieuwe F1-bolide bekend
© Haas F1

In de eerste week van maart wordt het druk wat onhullingen betreft. Dan onthullen Mercedes, Alpine, Aston Martin, Haas en Williams hun nieuwe kleuren en bolides. Er worden geen baanbrekende nieuwigheden verwacht, omdat de teams in de overgang van 2020 naar 2021 beperkt zijn in de mogelijkheden.

Echter wordt er reikhalzend uitgekeken naar de ontsluieringen van Alpine en Aston Martin. Alpine heeft wel al enig idee gegeven van het uiterlijk van de nieuwe auto, maar een definitief plaatje is nog niet bekend. Datzelfde geldt voor Aston Martin. De verwachting is dat Aston Martin met het Britse zogenaamde race groen (British Racing Green) ten tonele verschijnt.

Maar ook de onthullingen van de bolides van Williams en Haas zijn gebeurtenissen waar de fans naar uitkijken. Williams is vorig jaar overgenomen en er waait een andere wind door het team van de oud-kampioenen. Of dat in 2021 al zichtbaar wordt weten we op vrijdag 5 maart, wanneer de nieuwe F1-bolide wordt getoond aan de pers.

Wat dat aangaat is Haas F1 nog even een raadsel. Hoe groot de invloed van de sponsoren van het nieuwe rijdersduo, Mick Schumacher en Nikita Mazepin, op de VF21 is nog niet bekend. Een ding staat wel vast de Deutsche Vermögensberatung (DVAG), die al meer dan 25 jaar is verbonden aan de naam Schumacher, keert terug in F1. Mick Schumacher brengt de naam van de 'Duitse financieel adviseurs' terug in de koningsklasse van de autosport.

Ferrari is het laatste team wat hun nieuwe F1-bolide onthuld. Een en andere zal zich daags voor de wintertest in Bahrein voltrekken. Op woensdag 10 maart wordt de nieuwste Ferrari-bolide aan de wereld getoond. Op vrijdag 12 maart begint de driedaagse wintertest in Bahrein. Twee weken later begint het F1-seizoen op Bahrain International Circuit.

Check de F1-auto's die al onthuld werden.

Photo credit: © McLaren | McLaren MCL35M

Photo credit: © Getty Images/Red Bull Contentpool | AlphaTauri AT02

Photo credit: © Sauber - Alfa Romeo F1 | De C41

Photo credit: © Getty Images/Red Bull Contentpool | Red Bull RB16B

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Haas F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.