Haas F1 kwalificeert in Abu Dhabi teleurstellend op P15 en P16

Romain Grosjean kon niet waarmaken wat hij in Brazilië wel deed, namelijk door naar Q3. De Fransman struikelde pijnlijk in Q1 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi en bleef steken op een zestiende plaats.

Haas F1 kwalificeert in Abu Dhabi teleurstellend op P15 en P16
© Pirelli

Geheel tegen de verwachting in haalde zijn teamgenoot Kevin Magnussen Q2. Maar ook hij kon niet veel betekenen in dat gedeelte en kwalificeerde zich als vijftiende. Ze zullen door de gridstraf van Bottas elk een plek opschuiven, naar P14 en P15. Nog steeds niet waar een coureur de race wil aanvangen.

De spanning was om te snijden in Abu Dhabi, zeker na Brazilië waar beide Haas bolides zich in Q3 hadden gekwalificeerd. Dat kunstje wilden ze tijdens de laatste race opnieuw flikken, maar dat mislukte. Grosjean was niet in zijn beste doen het weekend, niet op vrijdag en niet op zaterdag.

In Q1 maakte hij een schitterende powerslide, maar hield zijn bolide wel netjes uit de mêlee. Bij de tweede stint moest de Fransman ook alle zeilen bij zetten om niet in de achterkant van Kvyat te rijden in de pitstraat. Dat akkefietje wordt nog onderzocht en zal waarschijnlijk extra pijnlijk worden voor de Rus door een unsafe release.

Magnussen haalde Q2 dus wel, maar kon niet doorpakken en viel behoorlijk door de mand. Hij kon niet aansluiten en maakte geen sterke indruk. Omdat Kvyat waarschijnlijk nog een straf krijgt, is de kans groot dat beide Haas coureurs nog een plek cadeau gaan krijgen. Of dat in punten zal gaan eindigen?

Uitslag Quali GP Abu Dhabi

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.