Haas F1 gaat in Duitsland 'oude' VF-19 opnieuw proberen

Na de gefaalde poging van Romain Grosjean om in Groot-Brittannië de basisuitvoering van de Haas VF-19 te proberen, krijgt de Fransman in Duitsland een nieuwe poging. De eerste poging op Silverstone faalde kansloos toen beide Haas-rijders Magnussen en Grosjean elkaar in de eerste ronde elimineerden.

Haas F1 gaat in Duitsland 'oude' VF-19 opnieuw proberen
© Haas F1

Het Formule 1-team van Haas laat Romain Grosjean in Duitsland opnieuw een poging ondernemen om met de basisuitvoering van de VF-19 aan de sessies te laten beginnen. Met name de race, die zondag om 15:10 uur van start gaat, moet een beeld geven waarom de laatste editie van de VF-19 bolide tijdens de races na redelijk goede kwalificaties niet mee kan komen.

Kevin Magnussen treedt op zijn beurt aan met de VF-19 volgens de laatste specificaties, dus met de laatste aerodynamische updates. Haas F1 bungelt momenteel met 16 punten op de negende plaats in het kampioenschap. Dit terwijl de Amerikaanse formatie vorig jaar het seizoen afsloot op de vijfde plaats.

De drastische maatregel om Romain Grosjean in de 'oude' VF-19 te laten rijden komt voort uit pure onmacht. Het team weet niet meer wat 'voor en achter' is met de doorontwikkeling. Het lijkt er sterk op dat de renstal ergens een afslag in de doorontwikkeling heeft gemist.

De formatie uit Kannapolis laat tijdens de Grand Prix van Duitsland nog altijd de Rich Energy logo's op de bolides prijken. Een en ander heeft alles te maken met de juridische stappen die het team onderneemt tegen de titelsponsor. Financiële bijdragen heeft het team al enige tijd niet meer ontvangen van de energiedrankjes fabrikant.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET