Günther Steiner over Nikita Mazepin: "Jonge man die volwassen moet worden"

Günther Steiner blijft achter zijn nieuwste aanwinst Nikita Mazepin staan. De Italiaanse Haas-teambaas wil zich inzetten om van de jonge Mazepin een volwassen man te maken. Hij is allerminst van plan om de jonge Rus de deur te wijzen.

Günther Steiner over Nikita Mazepin: "Jonge man die volwassen moet worden"
© LAT Images/Haas F1

Hij moet nog zijn eerste meters voor het team van Haas rijden, maar nieuwbakken Formule 1 werkte zich in december flink in de nesten toen hij op Instagram een opmerkelijke video deelde. In de video was te zien hoe Mazepin een jonge vrouw betastte. Die roep een vloedgolf aan kritiek op en er werd zelfs een petitie gestart om de jonge Rus uit de Formule 1 te weren.

Nu een maand later lijkt de mediale storm rond zijn afstotelijke gedrag geluwd, maar de groep die achter het weren van Mazepin staan blijft actief. Voorlopig is de petitie vruchteloos gebleken, want Mazepin weet zich gesteund door het Formule 1-team van Haas.

Tegenover The Sun spreekt Günther Steiner zich uit over het waarom Nikita Mazepin dit jaar gewoon zonder gevolgen voor de Amerikaanse renstal mag uitkomen. Steiner is van mening dat Mazepin al genoeg heeft geleden door alle media aandacht en denkt dat de Rus weet dat wat hij heeft gedaan niet oké was.

"Hij heeft zich al gerealiseerd dat wat er is gebeurd niet oké was", zegt Steiner in The Sun. "Ik ben ook niet het type man dat iemand die al op zijn knieën zit in het gezicht te slaan. Dat zou niet juist zijn. Hij is een jonge man die volwassen moet worden. We hebben hem erover aangesproken en houden de vinger aan de pols."

"We willen absoluut niet goed praten wat hij heeft gedaan en dat je hem ermee weg moet laten komen", gaat Steiner verder. "We leiden hem op en zullen hem blijven opvoeden voor zijn toekomst. We moeten eraan werken om hem de beste kans te geven om hiervan te leren, focussen op zijn carrière en ervoor zorgen dat hij het niet meer doet", sluit de Italiaan af.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Günther SteinerHaas F1Nikita Mazepin
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.