Ferrari-motor moet het verschil maken

Günther Steiner hoopt dat Haas Williams in 2021 voorblijft

Het F1-team van Haas heeft het sinds 2019 qua prestaties niet makkelijk gehad. Met de bolide van 2019 was geen land te bezeilen. De VF-20 was iets beter, maar nog altijd schoot de formatie van Gene Haas te kort om echt te kunnen knokken voor punten. Daar gaat in 2021 waarschijnlijk weinig aan veranderen.

Günther Steiner hoopt dat Haas Williams in 2021 voorblijft
© LAT Images/Haas F1

Haas begint 2021 met twee kersverse coureurs. Mick Schumacher en Nikita Mazepin debuteren beiden in de Formule 1. Dat feit is op zich al een uitdaging voor de renstal uit Kannapolis, maar daar komt nog een uitdaging bij. In gesprek met Duitse media heeft Günther Steiner te verstaan gegeven dat de nieuwe bolide voor 2021, op de verplichte punten na, niet is aangepast.

Het zal dus een lastig seizoen worden voor Haas F1. Dat realiseert Günther Steiner zich ook, maar hij is niet van plan de handdoek nu al in de ring te gooien. Met de nieuwe Ferrari-motor hoopt de Italiaanse teambaas op zijn minst Williams voor te blijven. De nieuwe motor van Ferrari moet een flinke stap voorwaarts zijn en heeft al een bijnaam gekregen: Super rapido, wat staat voor Supersnel.

"We hebben ons tot doel gesteld dat we met de auto terugkeren waar we waren in 2018", begint Steiner tegenover N-TV. "We zien het als een overgangsjaar en vanaf volgende week doen we alleen nog werk in de windtunnel voor 2022. Als alles gaat zoals we verwachten, doen we niets met de auto van 2021."

"Het zou erg mooi zijn om Alfa Romeo en Williams achter ons te laten. Maar dat zal moeilijk worden. Het zal een strijd worden, net zoals vorig jaar", vervolgt hij. "Onze motor zal zeker beter zijn, Alfa Romeo heeft die ook, maar misschien kunnen we Williams voorblijven. Anders is er op dit moment niet veel meer mogelijk, omdat we vorig jaar te veel achterstand hadden", voegt Steiner eraan toe.

"Voor mij zou het een succes zijn als we aan het einde van het jaar twee coureurs hebben die veel hebben geleerd en klaar zijn voor 2022 zodat ze geen [eventuele] fouten meer maken. Als ze vechten zonder het team te benadelen, hebben we het goed gedaan", besluit Steiner.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Günther SteinerHaas F1Mick SchumacherNikita Mazepin
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.