Günther Steiner: "Halo heeft leven van Romain gered"

In de begin fase van de Grand Prix van Bahrein kreeg Romain Grosjean een vreselijk ongeluk. Met hoge snelheid knalde de auto van de Fransman tegen een vangrail en vloog in brand. De Fransman klom zelfstandig uit de cockpit, maar liep enkele brandwonden op en werd naar het medisch centrum gebracht. Volgens Günther Steiner heeft het Halo-systeem het leven van de Grosjean gered.

Günther Steiner: "Halo heeft leven van Romain gered"
© Screenshot | F1.com

Volgens Steiner is Grosjean bij bewustzijn en staat hij nu onder toezicht van doktoren

"Voor zover ik weet heeft hij lichte brandwonden aan zijn enkels en aan zijn handen in het gebied tussen zijn handschoenen en overall. Hij is in een shocktoestand en hij moet de medische controle ondergaan, na zo’n grote impact is dit verplicht. (…) Van de mensen op de plek van het ongeval heb ik gehoord dat Romain min of meer in orde is. Met dank aan de brandweerlieden, marshals en de mensen van de FIA die zo snel mogelijk werkten! Het was echt een beangstigend incident", aldus de Haas-teambaas.

Steiner spreekt zijn dank uit voor de halo, "de halo heeft het leven van Romain gered."

"We zagen hoe zijn auto letterlijk in tweeën brak, we hadden het geluk dat Romain zelf uit de cockpit kon klauteren. Dat is voor mij veel belangrijker dan welk raceresultaat dan ook."

"Het leek erop dat Romain opzij schoof, hij tikte het voorwiel aan van Kvyat en knalde met hoge snelheid tegen de vangrail aan. Ik heb op dit moment geen aanvullende informatie (…) Ik hoop dat Roman niet ernstig gewond is geraakt."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Crash Romain GrosjeanF1 GP BahreinF1 GP Bahrein 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Günther SteinerHaas F1HALORomain Grosjean
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.