Günther Steiner: "De auto is beter, maar we weten niet waar we staan"

Günther Steiner: "De auto is beter, maar we weten niet waar we staan"
© Haas F1

Günther Steiner heeft op zijn zachtst gezegd vorig jaar een slecht jaar meegemaakt met het Formule 1-team van Haas. Het team kwam vorig jaar na de eerste grote aerodynamische upgrade in Spanje in de problemen en kwam daar niet meer uit.

Günther Steiner zegt dat het team ervan heeft geleerd. Er zijn volgens de Italiaan in de winter stappen gezet en op basis van de testresultaten kan hij laten weten dat de VF-20 een forse verbetering is in vergelijking met zijn voorganger. "We hebben in de winter beter werk verricht, we hebben geleerd van vorig jaar", steekt Steiner van wal tegenover F1.com.

"Hoe groot die stappen - vergeleken onze concurrenten - zijn dat weet ik nog niet. Niemand heeft zich op dit moment in de kaarten laten kijken", waarmee Steiner doelt op niet representatieve snelste rondetijden. "We hebben veel geleerd van de nieuwe auto [tijdens de wintertests] en zullen in Melbourne te weten komen waar we werkelijk staan", aldus Steiner.

Op basis van de teams tot nu toe in de wintertest hebben laten zien, wordt verwacht dat Haas F1 de strijd kan aanbinden met teams zoals Alfa Romeo Racing en AlphaTauri, maar dat is puur koffiedik kijken.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.