Grote Prijs van Nederland? 'Eerst het kostenplaatje rond krijgen'

De Telegraaf kopte vanmorgen met 'Formule 1 kiest voor Zandvoort'. Er hoeft alleen nog een handtekening te worden gezet, maar er is meer nodig om de Formule 1 feitelijk naar Nederland te halen, zo blijkt uit een gesprek wat Radio538 met Bernard van Oranje, eigenaar van het circuit in de duinen, had.

Grote Prijs van Nederland? 'Eerst het kostenplaatje rond krijgen'
© Kris Souverijn

Het nieuwsbericht zoals de Telegraaf het heeft gepubliceerd, heeft het niet gehad over waar het geld - van de genoemde bedragen van circa 20 miljoen voor de fee en de kosten voor enkele aanpassingen van rond de 10 miljoen euro - vandaan moet komen. Er wordt nog druk gezocht naar partners om het kostenplaatje rond te krijgen.

Want zelfs met die 30 miljoen euro is de organisatie er nog niet, er komt meer bij kijken, zo werd vanmorgen duidelijk. Van Oranje was daarom nog wat gematigd in zijn uitlatingen. "We zijn nog in gesprek met enkele partners", aldus Van Oranje.

Bernard van Oranje was ronduit voorzichtig in zijn uitspraken over een mogelijke Grote Prijs van Nederland, aan bijna ieder antwoord ging een “ehhh...” vooraf. Met andere woorden: voorzichtigheid, wat betreft uitspreken, geboden. En dat is niet meer dan normaal, want er is feitelijk nog steeds geen handtekening gezet en dus ook nog feitelijk geen Grote Prijs van Nederland.

"De Formule 1 heeft natuurlijk voor Nederland gekozen door Max Verstappen, maar ook de rijke historie die Zandvoort in de sport heeft is van doorslaggevende factor geweest om de sport om voor Zandvoort te gaan", aldus Van Oranje.

De verwachting is dat Bernard van Oranje het de komende dagen en weken bijzonder druk gaat krijgen met gesprekken met potentiële partners.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.