'Grote kans dat Verstappen en Hamilton loyaal blijven aan hun team'

'Grote kans dat Verstappen en Hamilton loyaal blijven aan hun team'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het eind van 2020 verlopen de contracten van onder andere Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen. Er wordt druk gespeculeerd over mogelijke verschuivingen tussen de topteams.

Lewis Hamilton heeft een lopend contract met Mercedes AMG F1, wat eind 2020 afloopt. Volgens geruchten, die volgens Ferrari door Lewis Hamilton en Toto Wolff in het leven zijn geroepen, lonkt Hamilton met Ferrari en andersom. Ondertussen prijst Toto Wolff zich nog altijd rijk, en denkt de Oostenrijkse Mercedes-teambaas voor 75% zeker te weten dat hij Hamilton ook na 2020 aan Mercedes kan blijven koppelen. Echter is niets zeker in de wereld die Formule 1 heet. Laten we vooral niet vergeten dat Mercedes ook dacht dat Nico Rosberg, die in 2016 de wereldtitel behaalde, een contract had met Mercedes, maar toch besloot om helemaal met de sport te stoppen. Contracten bieden geen garanties, zo bleek toen ook maar weer.

Max Verstappen heeft ook een contract wat eind 2020 ten einde komt, mits de Nederlander met Red Bull verlengt. Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zich geen zorgen over het aanblijven van Verstappen bij het Oostenrijkse Formule 1-team. "Hij is erg gelukkig bij dit team", zei de Brit na de Grand Prix van Abu Dhabi tegen onder andere Motorsport.com. "En wij hebben hem graag in het team, hij past hier heel goed. Het is aan ons om hem voor volgend jaar een competitieve auto te geven. Volgens mij lopen de contracten van alle toprijders volgend jaar af, maar het zou me helemaal niet verbazen als aan het einde van het liedje iedereen op zijn plek blijft zitten."

Wat Lewis Hamilton en Max Verstappen betreft zou Horner best wel eens gelijk kunnen krijgen. De twee zitten prima op hun plek en lijken zich niet te storen aan de geruchten waarin hun naam voorbij komt.

Maar dan hebben we nog Sebastian Vettel. De Duitser werd, net als de rest van de wereld, verrast door het uitzonderlijk hoge niveau van zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc. De Monegask werd van Sauber, waar hij als F2-kampioen in 2018 debuteerde, naar Scuderia Ferrari gehaald en niemand had verwacht dat Leclerc zo snel een greep naar de macht zou doen. Vettel zag het allemaal met leden ogen aan. Of Sebastian Vettel zijn contract na 2020 verlengd ziet worden hangt af van zijn prestaties in 2020 en hij zal flink aan de bak moeten, en misschien wel iets van zijn trots op zij zetten. Eindigt Vettel in 2020 opnieuw achter zijn teamgenoot, dan is de kans groot dat hij stopt of naar een ander team verhuisd. Naar een ander team verhuizen zal niet makkelijk worden, dus lijkt stoppen - mocht Vettel in 2020 niet presteren - de enige en makkelijkste optie.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.