Grosjean ontsnapt uit zijn brandende bolide na megacrash

Tijdens de eerste ronde van de Bahreinse F1 Grand Prix is Haas-coureur Romain Grosjean keihard gecrasht nadat hij met een van de andere auto's in aanraking kwam. De Fransman is er op het eerste oog goed vanaf gekomen en gezien de ernst van het ongeval kan gezegd worden dat hij door het oog van de naald is gekropen.

Grosjean ontsnapt uit zijn brandende bolide na megacrash
© Screenshot | F1.com

Tijdens de ronde 1 kwam Romain Grosjean even in aanraking met Daniil Kvyat. Als gevolg van de touche crashte Grosjean op hoge snelheid tegen de vangrails. Met een enorme knal kwam de Fransman tegen de vangrail aan en de Haas-bolide brak in twee stukken. Onmiddellijk vatte de brandstof, waarmee de tank logischerwijs vol zat, vlam met een explosie tot gevolg.

Er werd voor het ergste gevreesd. Maar toen doken er beelden op waar Grosjean in de medicalcar zat. En dat was een enorme opluchting voor iedereen. In de pitbox stonden mensen met tranen in hun ogen, want het zag er erg desastreus uit.

Lees verder onder de foto

Photo credit: © Screenshot F1.com | Romain Grosjean ontsnapt aan de vlammenzee in Bahrein 2020

Grosjean werd vlak na de crash onmiddellijk door de bestuurder van de medicalcar, Alan van der Merwe,  onmiddellijk uit zijn wrak geholpen. De race werd onmiddellijk stilgelegd. Hoe lang de code rood zal duren is nog niet bekend, maar de vangrail is volledig vernield, dus het herstel daarvan zal nog enige tijd duren.

Lees verder onder de foto

Photo credit: © Screenshot F1.com | Het in tweeën gebroken wrak van Romain Grosjean

Check hier een korte video van de enorme crash.

Na het bekijken van de beelden is duidelijk te zien dat Romain Grosjean naar rechts gaat, en niet door heeft dat Daniil Kvyat daar rijdt. De twee raken elkaar en de rest is geschiedenis. Kvyat kon overigens gewoon doorrijden, maar had wel schade aan zijn voorvleugel. Een ding staat vast: Romain Grosjean heeft ontzettend veel geluk gehad en ook al leek hij op het eerste oog in orde te zijn, toch is hij per helikopter naar het ziekenhuis gebracht voor een volledige check-up.

Volgens de eerste berichten heeft Romain Grosjean brandwonden aan zijn handen en voeten. Daarnaast heeft de Fransman enkele ribben gebroken.

De race wordt om 16:35 uur herstart. | Later meer.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alan van der MerweCrash Romain GrosjeanF1 GP BahreinF1 GP Bahrein 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Haas F1Romain Grosjean
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.