Grosjean grijpt net naast WK-punt in China, Magnussen P13

Haas F1 is buiten de punten gebleven. Romain Grosjean eindigde op een elfde plaats en dus net buiten de punten en Kevin Magnussen kwam als dertiende over de meet in China bij de 1000e Grand Prix. Geen resultaat waar de Amerikaanse formatie op had gehoopt.

Grosjean grijpt net naast WK-punt in China, Magnussen P13
© Haas F1

Beide Haas coureurs hadden zich prima gekwalificeerd in de top 10 en dus met zicht op punten. Dat feest ging vandaag even niet door. Werd voor de race nog aan teambaas Guenther Steiner gevraagd of het team de banden beter konden managen dan in Bahrein gaf hij als antwoord dat het niet slechter kon. Dat bleek niet de waarheid te zijn. Het kon zelfs nog slechter. "Het is nog slechter", aldus Steiner.

Haas heeft een serieus probleem met hun race pace en heeft veel werk te verrichten. Beide coureurs zagen het bergafwaarts gaan na de openingsronde. Geen punten scoren is hard, zeker voor een team dat 'best of the rest' zou moeten kunnen zijn. Uithuilen en alles goed bekijken en over twee weken laten zien dat het wel kan.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET