VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Grosjean grijpt net naast WK-punt in China, Magnussen P13

Grosjean grijpt net naast WK-punt in China, Magnussen P13
© Haas F1

Haas F1 is buiten de punten gebleven. Romain Grosjean eindigde op een elfde plaats en dus net buiten de punten en Kevin Magnussen kwam als dertiende over de meet in China bij de 1000e Grand Prix. Geen resultaat waar de Amerikaanse formatie op had gehoopt.

Beide Haas coureurs hadden zich prima gekwalificeerd in de top 10 en dus met zicht op punten. Dat feest ging vandaag even niet door. Werd voor de race nog aan teambaas Guenther Steiner gevraagd of het team de banden beter konden managen dan in Bahrein gaf hij als antwoord dat het niet slechter kon. Dat bleek niet de waarheid te zijn. Het kon zelfs nog slechter. "Het is nog slechter", aldus Steiner.

Haas heeft een serieus probleem met hun race pace en heeft veel werk te verrichten. Beide coureurs zagen het bergafwaarts gaan na de openingsronde. Geen punten scoren is hard, zeker voor een team dat 'best of the rest' zou moeten kunnen zijn. Uithuilen en alles goed bekijken en over twee weken laten zien dat het wel kan.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.